Haftanın 4 günü fabrikalarda çalışan, 1 gün de okullarına devam eden Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin iş hayatına uyum sorunlarının önüne geçmek amacıyla başlatılan Sanayi İşyerlerinde Beceri Eğitimleri Projesi (SİBEP) kapsamında Kale Tekstil personeline engellilerle doğru iletişimin kurulabilmesi için eğitim verildi.

UYGUN ŞARTLARDA ÇALIŞMA İMKANI

Ömer Osman Çağlayan Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, sanayi işyerlerinde çalışan öğrencilere çalıştıkları işyerlerinde daha uygun şartlarda çalışma imkanı sağlamak ve karşılaşabilecekleri olumsuzlukları asgariye indirmek için SİBEP projesi hazırladıklarını söyledi.

FİRMADA 3 ÖĞRENCİ ÇALIŞIYOR

Proje kapsamında şuana kadar 4 farklı işyerinde eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini aktaran Öztürk,

"Bugün 5. işyerindeyiz. Daha önce 4 farklı mobilya firmasında eğitim çalışması gerçekleştirilmişti. Bu 5'incisi. Burada çalışan 3 tane kız öğrencimiz var. Beceri eğitimlerine devam ediyorlar.

Bir farkındalık ortaya çıkması maksadıyla biz de katılmak istedik. Firma sahibi Nazım Bey bizleri çok güzel ağırladılar. Desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Kale Tekstil firma sahibi Nazım Çungur ise,

"Firmamız İnegöl'de Kale Tekstil olarak 40 çalışanla iç giyim üzerine 6 yıldır hizmet vermektedir. Firmamızın misyonu ve vizyonu doğrultusunda eğitime verdiğimiz önemin altını çizerek bu özel çocuklarımızı bünyemizde bulundurmaktan onur duyuyoruz.

MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi MEB duyurdu! Randevu sistemi getirildi

Üstlendiğimiz görevin bilincinde olarak bu özel çocuklarımıza meslek kazandırma noktasında bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz."

"Toplum olarak bu çocukların ilgiye, sevgiye, saygıya normal insanlardan daha fazla ihtiyaçlarının olduğunu, toplum içinde daha fazla kabul görme gereksinimleri duyduklarını ve çoğunun bir küçük çocuk kadar sevilmeye, sayılmaya, ilgilenilmeye ihtiyacı olduğunu unutmamamız gerekir.

Bu çocukların tek istediği sıcak bir aile ortamı ve bunu da herkesten çok hak ettiklerini düşünüyorum."

ÖZEL ÇOCUKLAR

"Biz firma olarak bu özel çocuklarımıza sahip çıkarak onların toplumda bir yer edindiklerini, özgüvenlerini sağladıklarını ve birey oldukları hissiyatını yüzlerinde gördükçe firmam ve çalışanlarım adına gurur duyuyorum.

Unutmamalıyız ki her evde her ailede bu tür özel çocuklar olabilir.

Bu yüzden bu çocuklarımıza herkesin gerekli değer ve önemi vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından firmada çalışan personellere okul görevlileri tarafından eğitim semineri verildi.