İnegöl Belediyesi'nin iftar organizasyonları devam ediyor. Ramazan ayı boyunca farklı akşamlarda düzenlenen iftar organizasyonlarında farklı kesimleri konuk eden İnegöl Belediyesi, önceki akşam da ilçemizdeki engelli aileleri ile Umuteli ailelerini ağırladı.

Kültürpark içerisinde bulunan Safari Restaurantta düzenlenen iftar programında, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın gündemi İstanbul Atatürk Havalimanındaki hain terör saldırısı oldu. Aktaş, yemek sonrası yaptığı konuşmada birlik beraberlik mesajları verdi.

RAMAZAN AYINI DOLU DOLU GEÇİRDİK

İftar öncesi davetlilerle yakından ilgilenen ve tüm masaları tek tek dolaşan Başkan Aktaş, engelli çocuklarla sohbet edip fotoğraf çektirdi. İftarın ardından da davetlilere yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ramazanın bütün güzelliği ve bereketiyle devam ettiğini söyledi.

Artık 11 ayın sultanı ramazanın sonuna doğru gelindiğini de belirten Aktaş, "Biz İnegöl Belediyesi olarak Başkan Yardımcımız Gülhan Hanımın sorumluluğunda farklı farklı ortamlarda buluşuyoruz. Bazen evlere gittik iftara, bazen aşevinde iftar yaptık. Yurt dışında da iftar sofralarına katıldık.

Bunun yanında Umuteli aileleri, şehit ve gazi aileleri ve Suriyeli ailelerle bir araya geldik. Bu manada ramazan ayını dolu dolu geçirmeye çalıştık. Bu akşam da hem özel çocuklarımızı davet edelim hem de Umuteli ailelerimiz ile birlikte olalım istedik. Zihinsel Engelliler Derneğimiz de bu akşam bizleri yalnız bırakmadılar. Nihayetinde bu akşamı da beraber yaşayalım istedik" dedi.

ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

İstanbul'daki hain saldırı ve ülkemizin üzerinde oynanan oyunlara değinerek konuşmasını sürdüren Başkan Aktaş, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Amaçlarının Türkiye'yi Irak ve Suriye gibi karışık hale getirmek olduğunu kaydeden Aktaş, "Dün akşam İstanbul'da Atatürk Havaalanında haince bir saldırı oldu. Şunu unutmayın, bu memleketin üzerinde oyunlar oynamaya çalışıyorlar.

Bu memleketin huzuru ve istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bizi de Irak gibi Suriye gibi karışık hale getirmeye çalışıyorlar. Ama birlik ve beraberliğimizi bozmalarına asla müsaade etmememiz lazım.

Biz bu güzel sofralarda oturup yemeklerimizi yerken, birileri maalesef bu imkanlara sahip değil. Dolayısıyla benim naçizane tavsiyem, sakın ha birbirimize düşmeyelim. Bir insanın üstünlüğü hangi milletten olduğuyla alakalı değil; dürüst, ahlaklı ve kaliteli insan olmasıyla alakalıdır.

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

Şu veya bu demeden birbirimize sahip çıkmamız, imkanı olanların imkanı olmayanlara destek çıkması gerekir" ifadelerinde bulundu.