HASTANE İLKLERİ YAŞATIYOR

Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle Türkiye'de adından sıkça söz ettiren İnegöl Devlet Hastanesi, Sağlık Tarihi ve Ambulans Tarihi Müzelerinin ardından üçüncü müzeyi, bünyesinde açıyor. Dünyada ikinci Türkiye'de tek olma özelliğine sahip oyuncak ambulans müzesinde, 300'e yakın oyuncak ambulans sergilenecek.

Ramazan'da göz damlası, kulak damlası ve burun damlası oruç bozar mı? Ramazan'da göz damlası, kulak damlası ve burun damlası oruç bozar mı?

PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR

Ambulans helikopterlerinin de görücüye çıkacağı müzede; Çanakkale ve Yemen cephelerinde kullanılan tarihi ambulansların örnekleri de sergilenecek. Titizlikle hazırlanan müzenin açılışı 8 Kasım Perşembe günü saat 14.30'da yapılacak. Açılışa yoğun katılımın olması beklenirken; Ankara'dan üst düzey katılım olacak. Müzeyle, acil servis tarihi ambulanslar üzerinden anlatılacak.

İLK SAĞLIK TARİHİ MÜZESİ

Türkiye'nin ilk Sağlık Tarihi Müzesine de sahip olan Devlet Hastanesi, çürümeye bırakılmış eski ambulansları müzede sergiliyor. 'Yaşayan ve yaşatan hastane' sloganıyla hizmet veren hastane, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden tesadüfen bulduğu hurda ambulanslar usta ellerden geçirerek, hayat buluyor. Hastane girişinde bulunan müzede; 1. Dünya savaşı yıllarında hastaların cepheden askeri hastanelere taşınması için kullanılan askeri bisiklet ambulans, 1967 model Cadillac Deville marka ambulans, 1973 model ford marka ambulans ve 1999 model Mercedes marka ambulans sergileniyor. Özel yapım ambulansların ise çeşitli ilginç hikayeleri var.