Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı
Türk Eğitim Sen’in 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlediği kahvaltıda konuşan Kamu-Sen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, 75 puanı alamadıkları için atanamayan müdürlerle ilgili konuştu. Türkoğlu, dava açtıklarını kaydederek; “2 ay sonra müdürlerimizi eski okullarında ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

Türk Eğitim Sen ailesi Cumartesi günü Angelacoma Otel’de gerçekleştirilen kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda konuşan Kamu-Sen Bursa İl Başkanı ve Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun hedefinde hükümet, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Eğitim-Bir-Sen vardı.

HÜKÜMET CARİYE OLMAMIZI İSTİYOR

Türkoğlu, öğretmenler gününü kutlayarak başladığı konuşmasında; “24 Kasım bizim için kutlama gününden ziyade yas ve matem günü haline gelmiştir. Ekonomik, sosyal, özlük hakları açısından artık kamu da en alt seviyeye düşmüş bir meslek kurumunun temsilcileri haline geldik. En tepeden başlayarak sokaktaki vatandaşa kadar yok sayılan meslek grubu haline geldi. Sizin mesleğini yok sayan bir siyasi iradeyle karşı karşıyayız. Hükümet bu saatten sonra devlet memuru istemiyor, hükümet cariyesi istiyor. Benim her istediğimi yapan hükümet memurları arıyorlar”

“Hükümet, bizleri çalışan adı altında bir nevi sözleşmeli vatandaş haline getirmeyi planlıyor. Devlet memurlarının üzerinden 657 zırhını çıkarmak istiyorlar. Devlet memurluğu topyekûn ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. İstiyorlar ki bizim kölemiz olsun. Buna geleceğimizin, devletimizin güvencesi için müsaade etmeyeceğiz” dedi.

12 EYLÜL VE 28 ŞUBAT’TA OLMADI

Kanun değişikliği ile birlikte müdürlerle başlayan müdür yardımcıları ile devam eden çok ciddi bir tasfiye süreciyle karşı karşıya olduklarını aktaran Türkoğlu; “Bu tasfiye süreci 28 Şubat ve 12 Eylül darbeleri dahi hiçbir dönemde görülmemiş kadar ahlaksızca, insafsızca ve adaletsizce gerçekleşmektedir. Bursa’da 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin 482’sinin 286’sı uyduruktan bir yönetmeliğin maddelerine göre görevden alınmış, onların yerine geleceklerle yine kaldırılan sınavlar neticesinde müdür yardımcılarına gelmiş, bir de stajyer öğretmene mülakat getirmiş. Böyle bir süreç Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanmamıştır” diye konuştu.

SARIKAYA VE AKTAŞ’A SERT SÖZLER
Bursa il Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya’yla ilgili iddialarda da bulunan Türkoğlu; “Veli Sarıkaya, Ankara 11 Nolu Sulh Ceza Mahkemesinde resmi belge düzenlemesinde yalan beyanda bulunmak suçundan 75 gün kesinleşmiş hapis cezası aldı. İnegöl’de ne oldu" Benim de halen yargılandığım yandaş sendikanın temsilcisi ile alakalı bir dava var. Benim, mail ile bir okul müdürünü şikayet ettiğimi iddia ettiler. Şikayet edilen müdürümüz gidip suç duyurusunda bulundu. Bir başkasının mailini hırsız gibi kullanan kişi, Sinan Aktaş çıktı. Mahkemeden ceza aldı. Belgelendi hırsızlığı… Bu konuyla alakalı müfettişler geldi, o adama ceza vereceklerine, şikayette bulunan müdür ve eşini görev yeri değişikliği ile cezalandırdılar. Sen misin bu adamı şikayet eden" Bursa milli eğitimi bu işte Bunların adalet anlayışı işte bu”

ŞAHİN’E İFTİRA ATTILAR

“İlçe temsilcimiz Şenol Şahin’e yönelik bir iftira vardı. Devlet büyüklerine küfür etti diye dava açtılar, görevden aldılar. Şenol Şahin’de o davadan beraat etti. Susan bir insan için dürüstlük bir fazilet olamaz. Dürüstlük konuşmayı hakkı haykırmayı ve doğruyu söylemeyi gerektirir. Hırsızlığı, şerefsizliği görüp de susan insan ‘ben dürüstüm’ diyemez. Sizleri tebrik ediyorum. Bu duruşunuz dosta güven, düşmana korku salıyor. 6 Aralık 2014 tarihinde yürüyüşümüz ve mitingimiz olacak. Sizleri davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ZİYARETLERE GELEMİYORUZ

Türk-Eğitim Sen İnegöl Şube Başkanı Şenol Şahin de yaptığı konuşmada; “Türk-Eğitim Sen İnegöl Ailesi olarak, öğretmenler günü münasebetiyle bir araya gelmek, tanışmak ve kaynaşmak amacıyla bu kahvaltı programını tertiplemiş bulunuyoruz. Programın hazırlanmasında asıl pay sahibi olan emeği geçen Yönetim Kurulu Üyelerime, Sosyal Faaliyetler masası adına Başkan Bilgihan Baydar’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum”

“Sayın üyelerimiz, sevinç ve üzüntülerimizin paylaşılması için öncelikle okul ve kurum temsilcilerimizden üye ve üye yakınlarının nişan, düğün, sünnet, doğum ve cenaze merasimlerinde bulunabilmemiz için bizleri bilgilendirmelerini istirham ediyorum. Türk-Eğitim Senin güzide temsilcileri halkı olarak okullarımıza gidemediğimiz için bazen bizlere kırılıyorsunuz. Lütfen bizleri okullara gelmiyor olarak değil, gelemiyor olarak kabul ediniz. Çünkü benim ve arkadaşlarım haftalık ortalama 30 saat derse giriyoruz. Bu nedenle sizlerden özür diliyoruz. Ama fırsat buldukça ziyaretlerinize geleceğiz” dedi.

ESKİ MÜDÜRLERE PLAKET

Konuşmaların ardından 2014 Ağustos ayında okullarındaki mülakattan 75 puan altında puan alan sendika üyesi müdürler Recep Yıldırımlı, Halil Yıldız, Nevzat Bali, Kadir Doğanlar, Serhat Özdemir, Bünyamin Buztaş, Kadir Filiz ve İlhami Erdoğan’a teşekkür plaketleri takdim edildi.

Plaketlerin takdiminde söz alan Kamu-Sen Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, konuyla ilgili dava açıldığını; mahkemelerden olumlu kararlar geldiğini aktararak; 2 ay sonra müdürleri eski görev yerlerinde ziyaret edeceklerini iddia etti.

Konuşmaların ardından program Rıdvan Sayın’ın söylediği birbirinden güzel türkülerle sona erdi.