İnegöl Turizminin temel taşını oluşturan Oylat kaplıca suları, özellikle banyo cilt ve kürleri konusunda dünyaca kabul edilen özelliklere sahip. İklimi, yörenin güzelliği ve suların bolluğu bu kaplıcanın sıhhi ve turistik değerini her geçen gün arttırıyor.

Sıcaklığı 40,5 dereceyi bulan suyun Kısırlık, Romatizma, İdrar yolları ve Çocuk felci gibi birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Oylat'taki sıcak suyun en önemli sırrı, doğadan gelen sıcaklığını muhafaza etmesinde saklı.

İlçe turizminin diğer önemli parçası yine hemen Oylat Kaplıcaları'nın 2 km altında bulunan Oylat Mağarası. Bu mağara 720 metre uzunluğu ile Türkiye'nin 2. büyük mağarasıdır. Mağarada bol miktarda sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları bulunuyor.

BİR DÖNEMDE 300 BİN KİŞİ GELDİ

Oylat'ın her geçen gün artan turizm değeri hakkında bilgi veren Oylat Kaplıcaları Satış Pazarlama Müdürü Özgür Yıldız,

"840 metrelik rakımda, Uludağ'ın eteğinde, etkileyici doğaya sahip Oylat, yerli ve yabancı turistlerin sağlık bulduğu bir kaplıca. Suyunun en büyük özelliği içilebilir kalitede olması. Kaynağından çıktığı gibi hiçbir karışıma tabi tutulmuyor. Misafirlerimiz, özel hamamlarında ve havuzlarında, ayrıca odalarında 24 saat boyunca şifalı suyu kullanabiliyorlar. Suyumuzun şifalı olmasından dolayı Türkiye'nin dört bir tarafından rahatsızlıklarına şifa arayan insanlar Oylat'ı tercih ediyorlar. Suyumuz, başta romatizma olmak üzere eklem ağrıları, cilt, kadın hastalıkları gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. İçme kürü olarak kullanıldığında böbrek taşı ve mide rahatsızlıklarına çözüm sağlamaktadır. Bölgede eskiden yakıt olarak kömür kullanıyorduk. Atık termal suyundan tesislerin ısınmasını sağlıyoruz. Tertemiz doğa. Oylat Kaplıcaları olarak güzel bir sezonu geride bıraktık ve hedeflediğimiz sayılara ulaştık.

ORTADOĞU OYLAT'I TANIDI

Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada Türkiye, meyve üretiminde dünyada 4'üncü sırada

Özellikle Ortadoğu ve gurbetçi misafirlerimiz açısından son derece olumlu bir sezon geçirdik. Misafirlerimizin memnuniyet oranı yüksek, bu da bizi sevindiriyor. Gurur verici bir sezonu da geride bıraktık. Toplamda 170 bin geceleme yapıldı. Tekil olarak baktığımızda 170 bin kişiyi Oylat Kaplıcalarımızdaki 3 otelimizde konuk ettik. Günübirlik misafirlerimizle birlikte bir dönemde 300 bin kişi, Oylat Kaplıcalarımızın şifalı sularından faydalandı. Geçtiğimiz yıla kadar yüzde 10 olan yabancı misafir oranımızı yüzde 12'lere çıkardık" diye konuştu.