Alınan bilgiye göre; Ergün Şen yönetimindeki 26 US 695 plakalı hafif ticari araç, Bursa-Ankara karayolu üzeri Mezit tüneli mevkisinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı.

Savrulan araç, bariyerlere çarptıktan sonra durabildi. Kazada şans eseri yaralanan olmazken; bu sırada Bekir Güngör idaresindeki 16 RH 846 plakalı yolcu otobüsü önünde yaşanan kazayı görünce yavaşladı.

OTOBÜSE ARKADAN ÇARPTI

Aynı güzergahta seyir halinde olan Ercan Mutlu idaresindeki 26 UE 283 plakalı otomobil ise yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, yolcu otobüsüne arkadan çarptı. Şiddetli çarpmanın ardından sürücü ile araçta bulunan N.M., yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerindeki otobüsün yolcuları yaptı.

OLAY YERİNDE ÖLDÜ

Daha sonra olay yerine itfaiye ile sağlık ekipleri çağrıldı. Araçta sıkışan sürücü için ekipler seferber olurken; kalbi duran sürücüye araç içerisinde sağlık ekipleri kalp masajı yaptı.

Uzun süren kalp masajının ardından güçlükle araçtan ağır yaralı olarak çıkartılan sürücü, ambulansa alındı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti. Diğer yaralı ise sağlık ekipleri tarafından ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.

HURDAYA DÖNDÜ

Kazayı görenler, aracın çok hızlı olduğunu ifade ederken; kaza sonucunda otomobil hurdaya döndü. Kazayla alakalı soruşturma başlattı.