Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var Rasim Ozan Kütahyalı'dan Çarpıcı İddia: İmamoğlu Seçilirse Kayyum Tehdidi Var
İlki 23 Eylül 2014 Salı günü İnegöl Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan Damga, Üretim ve Standardizasyon tatbikatları,
24 Eylül 2014 Çarşamba günü Keles,
25 Eylül 2014 Perşembe günü Mustafakemalpaşa,
30 Eylül 2014 Salı Bilecik,
14 Ekim 2014 Salı günü Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğünde devam edildi.
Yalova ve Bursa Orman İşletme Müdürlüklerinin Tatbikatları 22 Ekim 2014 tarihinde İznik ve Mahmudiye İşletme Şefliklerinde yapılan tatbikatlar ile tamamlandı.

Yapılan tatbikatlara; Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Muhammet Karahan, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü İhsan Gönül, Silvikültür Şube Müdürü Ersin Durmuş, İşletme Müdürleri, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, üretim ve depoda çalışan orman muhafaza memurları ile üretimde çalışan Kooperatif Başkanları ve üyeleri katıldı.

175 YILLIK BİR TEŞKİLAT

Bölge Müdürü Coşkun, İznik Hacıosman Orman Emvali deposunda tamamlanan tatbikatın kapanışında yaptığı konuşmada depoların teşkilatın vitrini olduğunu ve yapılan tatbikatın önemini vurguladı.

Bölge Müdürü Coşkun;

Biz köklü bir teşkilatız. 175 yıllık bir teşkilatız. Hem teşkilatta çalışmak, hem Bursada çalışmak hakikaten bir bahtiyarlıktır. Bu gün tatbikatta anlattıklarımız çok önemli. Bu gün tatbikatta anlatılanları göz önünde bulundurarak ama yetinmeyerek, 298 sayılı tebliği, 295 sayılı tebliği ve diğer tebliğleri elinizin altında bulundurarak, yeni gelişmeleri de sürekli takip ederek, bu işleri hep beraber yapacağız.

Bizim meslekte esas hareketi veren Orman İşletme Şefleridir, bütün işler onların üzerindedir. Biz de sizlerin hizmet noktasında emrinizdeyiz, üstünüzüz amiriniziz ama Orman Bölge Müdürlüğü olarak, Şube Müdürlüklerimizle her an hizmetindeyiz. Siz yeter ki isteyin, nerede tıkandınız, nerede kaldınız, nerede yardım istiyorsunuz, bir telefon kadar size yakınız diyerek İşletme Şeflerine destek olduklarını ifade etti.


Yapılan Damga, Üretim ve Standardizasyon tatbikatları ile Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan kayından, karaçama, meşeden sarıçama kadar değişik ağaç türlerinde damga, üretim ve standardizasyon çalışmalarının nasıl yapılacağı, nelere dikkat edilmesi gerektiği, iş güvenliği, depo kayıtları ve düzeni ele alındı.