Haftanın Son Gününde Altın Ne Kadar? 19 Nisan Altın Fiyatları Haftanın Son Gününde Altın Ne Kadar? 19 Nisan Altın Fiyatları

Ürettiği kaliteli çilekle kısa sürede Türkiye'nin önemli çilek üretim merkezi olan Kurşunlu Mahallesi'nde çileğe ilgi her geçen gün artıyor.

5 bin nüfusun yaşadığı mahallenin tek geçim kaynağı olan çilek üretimini şuanda yaklaşık 850 hane yapıyor. Kurşunlu Mahallesi, kalite olarak Türkiye'de en güzel çileğin yetiştiği yer olarak dikkat çekiyor.

7 ay sürecek hasat başlarken, Genç Gazete olarak Kurşunlu Mahallesinde çilek toplanan tarlaları ziyaret ettik. 25 yıldır çilek üretimi yapan Ekrem Duymuş, Kurşunlu'nun tek geçim kaynağının çilek olduğunu söyledi.

ÇİLEK HASADI BAŞLADI

Marmara bölgesinde en fazla çilek üretilen yerlerden birisinin Kurşunlu olduğunu aktaran Ekrem Duymuş,

"Kurşunlu'da çilek hasadı başladı. Kurşunlu'nun nüfusu şuan 5 binin üzerinde, bin hane var ve bu bin hanenin en azından 850 tanesi çilek işi ile uğraşıyor.

Çilek bizim tek geçim kaynağımız. En büyük avantajımız da organik olarak üretiyoruz. Gelenlerde görüyor, tadanlar görüyor. Pazarlarda insanlar Kurşunlu çileği diye soruyor. Fabrikalar aracılığı ile çileğimiz yurtdışı pazarına da çıkıyor" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL ÇİLEĞİ

Şuanda kalite olarak Türkiye'de en güzel çileğin yetiştiği yerin Kurşunlu Mahallesi olduğunun altını çizen Duymuş,

"Çileklerimiz yediveren cinsinden. Kesinlikle organik gübre kullanıyoruz. Çileğimizin %90'ı Ankara, %10'u da İstanbul hallerine gidiyor.

Akdeniz bölgesinden gelen çilekle Kurşunlu'daki çilek arasında aroma farkı var. Bizdeki aroma farkı %90. Fabrikalarda bu yüzden Kurşunlu çileğine önem veriyor."

ÇİLEĞİN MERKEZİNE KURŞUNLU ÇİLEĞİ

"Kurşunlu olarak Çilek merkezi olan Antalya'nın Serik ilçesine çilek gönderiyoruz. Bizim ürünlerimiz o kadar kaliteli ve güzel. İnşallah bu kırmızı altın vatandaşımızın yüzünü güldürür. Bizim tek sıkıntımız girdilerin çok yüksek olması.

Masraflar çok yüksek. 200 bin ton civarında rekolte bekliyoruz. Çileğimiz organik olduğu için devamlı açıyor ve bize 7 ay boyunca ürün veriyor. Çilek için toprağın çok sağlam olması gerekiyor" diye konuştu.

ÜRETİM HER YIL ARTIYOR

Mahalle muhtarı Mehmet Güleç ise "Her yıl üretimimiz artmakta. Çilekte Nisan ayında başlanıp kasım ayına kadar devamlı ürün alınıyor. Ekim her yıl artıyor" dedi.