ÖNDER'in kurultayına İHMED Başkanı Ahmet Taştan ve yönetim kurulu üyesi Atanur Balcı'nın yanı sıra Eski İHMED Başkanı Hasan Aydın da katıldı.

BİLAL ERDOĞAN DA KONUŞTU

Konu hakkında açıklama yapan Ahmet Taştan; "Yönetime geldiğimizden günden beri imam hatiplilerin üst çatısı olan ÖNDER'imizin her çalıştayına her kurultayına katılmak ve istifade etmek şiarımız olmuştur. Bu sene de 13. Kurultayımız ülkemizin tarih ve maneviyat kokan şehri Kahramanmaraş'ta Mehmet Akif Ersoy kültür merkezinde yapıldı. Cuma gününden yola çıktık. Ankara'da aktarım yaptık ve Ankara ekibiyle Maraş'a vardık. Cumartesi günü yoğun bir katılım vardı. "İstikamet Üzere" temalı bir kurultay oldu. Önder Genel Başkanı çok nefis bir manifesto mahiyetinde "İstikamet" vurgusu yaptı. Program Türkiye güzel Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında ikinci olan imam hatipli bir delikanlıdan dinledik. Selamlama konuşmaları yapıldı. ÖNDER'in önceki başkanları tek tek konuşma yaptı. Ardından protokol konuşmaları yapıldı. Salona teşrif eden milletvekillerimiz konuştu. Kurultaya gönderilen telgraflar okundu. Bilal Erdoğan birlik ve beraberlik ve daha çok çalışmamız gerektiği konusuna vurgu yapan bir konuşma yaptı" dedi.

CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü

SAHİBİNİ ARAYAN MADALYA

Kurultayda altı oturum yapıldığını aktaran Taştan; "Gençlik komisyonu, Okul Aile Birliği Komisyonu, Teşkilatlanma Komisyonu, Gençlik Komisyonu, yeni bir birim olarak Öğretmen Komisyonu, basın yayın komisyonları kendi alanlarında açıklamalar yaptılar. Ancak ilk gün yapılan 15 Temmuz darbe girişiminin tarihsel arka planı açıklandı. Türkiye'nin bu noktaya nasıl gelindiği ile ilgili vurgular öncelendi. Oturumlardan fırsat buldukça tarihi dokusuyla dikkat çeken yerleri gezdik. Malumdur ki kurtuluş savaşında Maraş'ın Kahramanlığı ve Sütçü İmam olayı, bayrak olayının gerçekleştiği yerlere gittik. Fransız Bayrağının indirilip Türk bayrağının göndere çekilip gölgesinde Cuma namazı kılındığı yerden Maraş'ı izlemek çok hoş oldu. Kalede kurtuluş savaşını aşama aşama anlatan müze vardı. "Sahibini Arayan Madalya" filminde izlediğimiz Maraş olaylarının Ali Sezai Hoca ve talebelerinin mücadelesini sergiliyordu" ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ VE ONURLU HİSSEDİYORUM

Taştan, şöyle devam etti: "Ulu camiinde namazlarımızı kıldık. Tarihi kapalı çarşısını gezdik. Yamaçlara kurulmuş şehrin kendisine has dokusu dikkatimiz çekti. Tabii bu arada Yedi Güzel Adam dizisinin çevrildiği Kara Liseyi görme imkanımız oldu. Lakin her şeye rağmen Maraş'ı tanıma konusunun eksik kaldığını düşünüyorum. Bir vesile ile buralara yeniden gelmek gerekir Maraş'a. Ayrıca ikram olarak sunulan meşhur dondurmasının bol bol tattık. Kurultayda kentin misafirperverliği de dile getirildi. Herkese çok teşekkür ederim. Böyle bir camia içerisinde olduğum için kendimi güvenli ve onurlu hissediyorum."