İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu
Okullarda eğitimler yaz döneminde de sürüyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda binlerce öğrenci eğitim alıyor.

Dün Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, M.Samda İlk ve Ortaokulu’nda eğitim gören öğrencileri ziyaret ettiler.

1250 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR
Ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ilçe halkının Ramazan ayını kutlayarak:

“İnegöl’ümüzde gerek Halk Eğitim gerekse sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yaz kursları düzenleniyor. Bu kurslar dini faaliyetler, sportif ve kültürel etkinlikler olarak öğrencilerimizin talepleri göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. Bakanlığımız 2 yıl önce ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi gerçekleştirdi. Okullarımız bütün insanımızın hizmetine sunulmuştur. Eğitim öğretimin olmadığı zaman zarfında yaz döneminde de hizmete sunuluyor.”

“ Öğrencilerimize çeşitli kurslar, etkinlikler olabileceği gibi tüm halkımıza da okullar açılmaktadır. Halk Eğitim Merkezimiz de bu tür kurslar açıyor. 16 farklı kursumuz var. 1250 civarında öğrencimiz mevcut. Diğer kuruluşlarımızın da çeşitli binalarda çeşitli kursları var. Öğrencilerimiz hem bilgi hem de beceri kazanıyorlar. Hem eğlenmiş hem öğrenmiş oluyorlar” dedi.

25 BİNE ULAŞACAK
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir ise şimdiye kadar 950 kurs açtıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Yaklaşık 22 bin kişiye belge verdik. Yılsonuna kadar bu rakam 25 bin kişiye ulaşacak. 950 kursun 950’sini de Halk Eğitim Merkezi binasında açmamız mümkün değil. Biz bazı kurslarımızı okullarımızda açıyoruz. Bazılarını derneklerimizin yerinde yapıyoruz. Okullar Hayat Olsun projesinin asıl maksadı okullarımızı vatandaşlara açmak. Yaklaşık 40 okulumuzu akşamları ya da hafta sonları kullanıyoruz. Yazın da okullarımız olduğu gibi boş.”

“Milli Eğitim Bakanlığı yaz etkinlikleri kapsamında 120 saatlik bir program geliştirdi. Biz en az 2 saatini etkinlik yapmak zorundayız. Biz bunu en az 3 ya da 4 etkinlik şeklinde düzenliyoruz. İlçemize genelinde 20 merkezde Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında 64 kurs açtık. 1250 öğrenciye bugün itibariyle hizmet veriyoruz. Bu manada bizlere destek veren milli eğitim Müdürümüze, Şube Müdürlerimize, okullarını açan okul müdürlerimize, bizimle işbirliği içinde çalışan Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür ediyoruz”