Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor
Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uz.Dr.Hüseyin Tatar;

Çocuklarda karın ağrıları arasında psikolojik nedenler önemli bir yer tutar. Ancak bir çocuğun karın ağrısının psikolojik olduğu kanısına varmadan önce organik ya da fonksiyonel bir neden olmadığından emin olunmalıdır. Bunun için hekiminiz ile aile ayrıntılı bir görüşme yapmalı ve çocuğunuz ile iyi bir diyalog halinde olmalısınız. Ardından hassasiyetle yapılacak fiziki muayene ile ancak net bir sonuca varılabilir dedi.

PSİKOLOJİK KARIN AĞRILARI
Özellikle okula uyum sağlayamayan ya da okuldaki bir durumdan memnun olmayan çocukların okul sabahlarındaki karın ağrılarının çok tipik olduğunu ileten Tatar, şunları söyledi:

Genellikle tatil günlerinde ağrı olmaz. Ancak çocuklarda psikolojik karın ağrılarına yol açabilecek başka nedenler de söz konusudur. Evdeki bir düzen değişikliği annenin çalışmaya başlaması, evden birinin uzaklaşması, ev değiştirilmesi vb. sevilen bir aile bireyinin kaybı, eve kardeş gelmesi, anne-babanın ayrılması, arkadaşlık problemleri gibi pek çok sorun da psikolojik karın ağrılarına yol açabilir.

MUAYENE ETTİRİN
Aslında psikolojik karın ağrıları çocuğun aileye verdiği bir sinyaldir. Huzursuzum, endişeliyim korkuyorum, bana yardımcı olun demektir. Bu nedenle anne-baba ve çocuğuna karşı anlayışlı davranması, çocuğun mutlaka bir Çocuk Hastalıkları Hekimi tarafından muayene edilmesi ve gerekiyorsa psikolog yardımı alması ve sorunun çözülmesi gerekir.