Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve protokol üyeleri ile birlikte İmam Hatip Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen tablet bilgisayar dağıtımına katıldı.

3 BİN 252 ADET TABLET DAĞITILDI

Tablet dağıtımında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Fatih Projesi kapsamında okullara etkileşimli tahta kurulumları ve öğrencilere tablet bilgisayar dağıtımının devam ettiğini söyledi.

SINIFLARA AKILLI TAHTA

Fatih Projesi kapsamında toplam 3 bin 252 adet tablet bilgisayar dağıtımının yapıldığını aktaran Bilican, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başı itibariyle ilçemizdeki toplam 64 okula bin 576 adet etkileşimli tahta kurulumu yapıldığını belirtti.

9 OKULUN ALT YAPISI TAMAM

Bilican şöyle konuştu;

"2016 yılı Şubat ayına kadar ilçemizde bulunan 21 ilkokul ve 5 Anaokuluna toplam 371 adet etkileşimli tahta kurulumu için siparişler verildi. Bu yıl 9. sınıfa başlayan öğrencilerimiz için toplam bin 260 adet tablet bilgisayarın siparişi verildi. Yıl içinde bu tabletleri öğrencilerimizle buluşturmayı planlamaktayız."

"Alt yapısı tamamlanan okul sayımız şuan 9'dur. Bununla birlikte ilçemizde 2 ayrı okulda kablolama çalışmaları devam etmektedir. Sırasıyla etkileşimli tahta kurulan tüm okullarımıza fiber internet bağlantısı sağlanacaktır. Ayrıca alt yapı tamamlanması beklenmeksizin Meslek Lisesi öğretmenlerine 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 401 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak."

DARBEDEN TEKNOLOJİYE

AK Parti Bursa milletvekili ve 26. dönem milletvekili adayı Hüseyin Şahin, AK Partinin hayal edilemeyen birçok şeyi gerçekleştirdiğinin altını çizdi. 28 Şubat darbesini hatırlatan Şahin, darbeyle birlikte imam hatip okullarının kapatıldığını anımsattı.

Şahin, 2012 yılında uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte imam hatip ile meslek liselerinin önündeki engellerin kaldırıldığını söyledi. Tabletlerin devletin hediyesi olduğunu belirten Şahin, öğrencilere derslerine çalışmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.

OKUYUN VE ŞÜKREDİN

Bakan Tekin'den ara tatil mesajı Bakan Tekin'den ara tatil mesajı

Allah'ın insanlığa ilk emrinin 'oku' olduğunu aktaran Kaymakam Ali Akça;

"İlim öğrenmek her Müslümana farzdır. Çocuklar okuyun... Dünya değişiyor ve gelişiyor. Değişen ve gelişen dünyayı yakalamak için teknolojiyi yakından takip etmek durumundayız. Fatih Projesi bunun eseridir. Teknolojiyi yakalayın ve takip edin diye. Şükredin çocuklar... Teşekkür edin devlete ve millete... Bu tabletler devlete vergisini ödeyen insanların sizlere hediyesidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı.