Ortaokul 7. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen genel kültür ve bilgi yarışmasının, ortaokul ile lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kitap okuma yarışmasının ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen İnegöl Matematik Olimpiyatları yarışmasının, toplu ödül töreni dün gerçekleştirildi.

İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin çok amaçlı salonunda yoğun katılımla düzenlenen törende, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe protokolü ile velililerin de katıldığı tören İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

BAŞARI %22 ARTTI

Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Eğitim-Öğretim yılı boyunca okullarda akademik başarının artırılması için büyük gayretlerin sarf edildiğini söyledi.

Bilican, Yaptıkları istatistiki değerlendirmede bir önceki yıla göre öğrencilerin başarı oranlarının yükseldiğinin görüldüğünü aktararak,

"Buna göre derslerin toplam net ortalamasında bir önceki yıla göre %22 oranında, puan olarak ise %11 oranında daha yükseldiği görülmüştür.

Sonuçlar Türkiye ortalaması ile karşılaştırıldığında, Türkiye genelinde de başarı yönünde artış olmuştur. Fakat İnegöl başarı artış oranı Türkiye başarı artış oranından 3 puan daha fazla olmuştur" dedi.

ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Yıl içerisinde öğrencilere yönelik yarışma düzenlediklerini ifade eden Bilican, "23-30 Mart tarihlerinde ortaokullarımızın 7. sınıf öğrencileri arasında, Genel Kültür ve Bilgi Yarışması düzenledik.

Yarışmaya toplam 43 okuldan 147 öğrencimiz katıldı. Finalde 6 okuldan 3'er öğrenci olmak üzere toplam 18 öğrenci yarıştı."

"13 Nisan tarihinde, Ortaokul 5.6.7. sınıflar ile lise 9.10.11. sınıflar arasında kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve kitap sevgisini geliştirme amacıyla Kitap Okuma Yarışması düzenledik.

Bu yarışma için eğitim-öğretim yılı başında, öğretmenlerimizden oluşan Komisyon tarafından ortaokul ve lise düzeyinde belli sayıda kitap tespit edilerek yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin okumaları sağlanmıştır. Kitap Okuma Yarışmasına 684 öğrencimiz katıldı."

"4 Mayıs tarihinde, Sayısal dil olan Matematik alanına ilgi çekmek, matematiği sevdirmek, öğrencilerin öğrenme etkinliklerini pekiştirmek, okullar arası başarı standartlarını yükseltmek, öğrencileri girişimci ve rekabetçi bir ruhla, barış içinde yarışmaya teşvik etme amacıyla, ortaokullarımızın 5.6.7.8. sınıf öğrencileri arasında; İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) yarışması düzenledik.

Bu yarışmaya ise 870 öğrencimiz katıldı. Yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin ödüllendirilmesi için katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BİLGİ YARIŞMASINDA İMAM HATİP FARKI

Konuşmanın ardından ödül törenine geçildi.

Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasında, Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu birinci, Kocatepe Ortaokulu ikinci, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu ve Mahmudiye İmam Hatip Ortaokulu üçüncü oldu.

Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor Bursa’da minikler bu merkezde uzayı yaşıyor

MATEMATİKTE ERKEKLER BİRİNCİ

İnegöl Matematik Olimpiyatları (İNEMATO) yarışmasında;

5.sınıflarda birinci Özel altın Nesil Ortaokulu öğrencisi Arda Coşkunyürek, ikinci Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Talha Kutlu, üçüncü aynı okuldan Baran Ecertemel.

6.sınıflarda birinci Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ahmet Hasan Eren, ikinci Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu öğrencisi Enes Altay, üçüncü Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Adilla Yılmaz.

7.sınıflarda birinci Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu öğrencisi Hasan Talha Kocabey, ikinci Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Hasan Kayı, üçüncü Özel İnegöl Doğa Ortaokulu öğrencisi Feyza Mut.

8.sınıflarda birinci Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokul öğrencisi Oğuzhan Demir, ikinci Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Muhammed Eyüp Rüzgar, üçüncü aynı okuldan Yakup Kalkan.

KİTAP OKUMA YARIŞMASININ SONUÇLARI

Kitap okuma yarışmasında;

5.sınıflarda birinci Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu öğrencisi Şevval Gizem Kırbaş, ikinci Altıeylül Ortaokulu öğrencisi Özge Buran, üçüncü Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Tuğba Banu Mestan.

6.sınıflarda birinci İstaş Kentaş Ortaokulu öğrencisi Semih Arslan, ikinci Müşerref Muzaffer Samda Ortaokulu öğrencisi Ahmet Fatih Okur, üçüncü Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ömer Fetih Demir.

7.sınıflarda birinci Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Kardelen Altun, ikinci Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu öğrencisi Hasan Talha Kocabey, üçüncü Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Ceren Orhan.

9.sınıflarda birinci Naire Çikayeva Anadolu Lisesi öğrencisi Zelal Kartal, ikinci Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Mine Yaşlı, üçüncü aynı okuldan Nur Pınar Deyirmenci.

10.sınıflarda birinci Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencisi Gamze Memiş, ikinci Özel Nilüfer Hacı Kemal Fen Lisesi öğrencisi Nur Banu Demir, üçüncü Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Azize Beşer.

11.sınıflarda birinci Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Beyaz Karaçam, ikinci Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kebire Öğüt, üçüncü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sibelnur Türk.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ALTIN

Öğrencilere ödüllerini veren Kaymakam Ali Akça ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dereceye giren öğrencileri tebrik etti.

Ödül töreninde, 3 yarışmada dereceye giren toplam 42 öğrenci ödüllendirilirken, 1. olanlara çeyrek altın, 2. olanlara tablet ve 3. olanlara gram altın hediye edildi.

Ayrıca İNEMATO'da her sınıf seviyesinde ilk 30'a giren toplam 123 öğrenciye ise madalya verildi.