İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Mezit Mahallesinde ikamet eden ortaokul öğrencilerini taşımalı sistemle Eskikaracakaya'ya taşıdıklarını, ilkokul öğrencilerine de mahallede bulunan Mezit İlkokulu'nda eğitim verildiğini söyledi.

FİYAT ANLAŞMAZLIĞI

Öğrencilerin taşıma merkezlerine taşınması için ihale yaptıklarını aktaran Bilican;

"İhaleyi alan kooperatif taşıma yapacağı araçların listelerini bize veriyor. Kooperatif taşıma şartı tutan araçlara bazı köylerin taşımalarını devredebiliyor.

EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı

Aynı şekilde Mezitten Eskikaracakaya'ya gelen ortaokul öğrencilerinin durumu bu. Mezitte ikamet eden bir araç sahibi alt yüklenici olarak kooperatifle anlaşarak taşıma işini alıyor."

"İlk hafta öğrenciler taşındı. Daha sonra kooperatif ile taşıma işini alan kişi arasında ücrette anlaşmazlık oldu. Anlaşmazlıktan dolayı servis yapan kişi öğrencileri getirmiyorum dedi.

Bu işin çözülmesi için konunun taraflarıyla görüştüm. Bu konu çözüme kavuştu. Okula gitmeyen öğrenci yok. Öğrenciler okullarına gitti" dedi.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Bilican, öğrencileri okullarına götürmeyen servis hakkında gereken cezai işlemin uygulayacaklarını belirtti.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ TAŞINAMAZ

Mezitteki okul hakkında da konuşan Bilican;

"Okulumuzda 19 öğrencimiz var. Orası ilkokul. Orada birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılıyor. Bu sadece Mezitte değil birçok köyümüzde bakanlığın yaptığı uygulama. Mahalle sakinleri ilkokul öğrencilerinin Eskikaracakaya'daki okula taşınmasını istiyor."

"Bir yerdeki ilkokul öğrencilerinin taşınabilmesi için 2 tane önemli şart var. Bunlardan birisi yerleşim yerinde okulun kullanılmayacak durumda olması veya hiç okul olmaması.

Öğrencilerin taşınabilmesi için bir diğer şart ise öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi. Orada 19 öğrenci var. Mezit İlkokulu'ndaki öğrencilerimizi taşıma şansımız yok, mevzuat bunu gerektiriyor."

BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIF UYGULAMASI

"Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okullarda öğrenci sayısı 21'e kadar 1 öğretmen kadrosu verilir.

Buradaki 19 öğrenci 22 olsa 2'nci öğretmen atanacak. Biz bu işi mevzuata göre yapmak zorundayız. Mevzuata aykırı iş yapamayız bu mümkün değil."

"Orada öğrenci sayısı 22'nin altında olduğu için 1 öğretmen bulunuyor. Mevzuata göre; İlkokul öğrencilerini taşıma imkanımız ve şansımız yok" diye konuştu.