İPTAL HABERLERİ YAYILMIŞTI

Adayların ilanı konusunda daha önce defalarca tarih verilmiş ancak beklenen ilan bir türlü gerçekleşmemişti. En son verilen 13 Ocak 2019 Pazar günü tarihinin de iptal edildiği basına yansımıştı. Son açıklamada; AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuşun rahatsızlığı sebebiyle Bursa'da düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısına katılamayacağı ve programın ileri bir tarihe ertelendiği belirtilmişti. Hatta MHP ile yaşanan problemlerden dolayı programın ileri bir tarihe ertelendiği öne sürülmüştü.

ADAYLAR NİHAYET AÇIKLANDI

İptal haberlerinin aksine Pazar günü Bursa'da gerçekleştirilen ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katıldığı program ile tüm iddialara son verilmiş oldu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda AK Parti'nin 17 İlçe Belediye Başkan adayı kamuoyuna ilan edildi.

CUMHUR İTTİFAKINI HALK KURDU

Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman gerçekleştirdi. Salman konuşmasında şunları söyledi: ''Değerli dava arkadaşlarım, bugün burada ilçelerimizin belediye başkan adaylarını tanıtacağız. Bu millet 15 Temmuz'da kendisine karşı yönlendirilen tanka ve uçağa karşı dimdik ve cesurca durmuştur. Demokrasiye karşı olan sevgisini ve inancını sonuna kadar savunmuştu. Bunun sonucunda Cumhur İttifakı doğmuştur. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde harika bir zafere imza atmıştır. Şimdi de yerel seçimlerde bir zafere imza atacaktır.''

Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum! Kütahya'da oylar yeniden sayıldı, işte son durum!

"BU İŞ AK PARTİ'NİN İŞİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yaptığı konuşmada, AK Parti'nin mesleğinin yerel yönetimler olduğunu belirterek, elde ettikleri tecrübeler ışığında Bursa'yı 17 ilçesiyle birlikte bir bütün olarak mutlu yarınlara taşıyacaklarını söyledi. Başkan Aktaş: "İnşallah 31 Mart'tan sonra AK belediyeciliğe gönül vermiş belediye başkanlarımızla birlikte Bursa'nın her alanda öncü ve örnek bir şehir haline gelmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bugün ilçe belediye başkan adayı olarak açıklanan her bir kardeşimiz, AK Parti'nin kutlu yürüyüşünü layıkıyla sürdürebilecek donanıma sahiptir. Bursa'nın geleceğinin inşasında her bir başkanımızla hem birebir hem birlikte istişareler yaparak, görüş alışverişinde bulunarak hizmet edeceğiz. Edindiğimiz tecrübeleri ortaya koyacağız. Bize verilen bu emaneti bir gün hayırlısıyla görevi bizden çok daha iyi yapacak arkadaşlara teslim etmenin derdi, heyecanı içerisinde olacağız. Bursa'yı tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıyacağız. Bursa'nın güçlü bir üretim üssü olarak yolculuğunu sürdürmesi için gerekenleri yapacağız. Kirlenmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz ve kirletenlere asla izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

"SEÇİMLERE HER ZAMAN HAZIRIZ"

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da: "Öncelikle 31 Mart seçimlerinde aday gösterilen arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Arkadaşlar AK Parti, bir seçimi bitirdikten sonra yapılacak diğer seçimlere hazırlanmaktadır. Bunun için biz seçimlere her zaman hazırız. Bizim adımız AK Parti'dir. Bu partinin kökleri çok derindir. Bizler ülkemizin kalkınması için çalışıyoruz. Belediye başkanlarımız kentin sadece rutin işlerini yapmıyor. Belediye başkanlarımız milletin ayağına gidip onların gönül sevgisini kazanıyor ve bu çalışmalarımız her zaman devam edecektir." Dedi.

"BİZİM HEDEFİMİZ BURSALILARIN TAMAMIDIR"

AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise: "Bugünden itibaren seçim çalışmalarına başlıyoruz. Bu çalışmalarımızda öncelikle milletimizin ve ülkemizin menfaatlerini önde tutacağız. Aziz Bursalılar, bizim hedefimiz Bursalıların tamamıdır. Bursa sınırları içerisinde yaşayan herkese en güzel hizmeti vermektir. 31 Mart seçimlerinde tüm belediye başkan adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum." Diye konuştu.

NUMAN KURTULMUŞ BEKLENEN İSİMLERİ AÇIKLADI

Tüm Bursa'nın merakla beklediği isimleri açıklamadan önce konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş: "Sevgili kardeşlerim, Bursa'ya her geldiğimizde Osmangazi'nin, Orhangazi'nin maniveyatının yaşadığını görüyoruz. Salona girdiğimiz andan itibaren gördüğüm coşku harikaydı. Bu coşku 31 Mart akşamı doruğa çıkarak zaferimizi kutlayacağız. AK Parti'nin özelliklerinin en başında içerisinde Türkiye aşkı olan büyük bir dava partisi olmasıdır. AK Parti yerli ve milli partidir. AK Parti, kökleri dışarıda olan bir parti değildir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki biz, tarihimize ve kökümüze bağlı bir partiyiz. AK Parti, Allah'ın karşısında sadece secde ederiz. Bizim Allah'tan başka hiçbir şeyden korkumuz yoktur.Değerli arkadaşlarım 31 Mart günü yapılacak seçimlerde Bursa'da gezmediğimiz yer, kapısını çalmadığımız ev kalmayacak. Çünkü biz milletimiz için varız ve çalışmalarımızı ülkemiz ve milletimiz için yapmaktayız." Diye konuştu.

İLÇELERİN BAŞKAN ADAYLARI

Harmancık Belediye Başkan adayı: Yılmaz Ataş

Büyükorhan Belediye Başkan adayı Ahmet Korkmaz

Keles Belediye Başkan adayı Mehmet Keskin

Orhaneli Belediye Başkan adayı Ali Aykurt

Orhangazi Belediye Başkan adayı Bekir Aydın

Kestel Belediye Başkan adayı Önder Tanır

Gemlik Belediye Başkan adayı Berkay Bulut

Gürsu Belediye Başkan adayı Mustafa Işık

M.Kemalpaşa Belediye Başkan adayı Mehmet Kanar

Mudanya Belediye Başkan adayı Ahmet Murat Ünal

İznik Belediye Başkan adayı Kağan Mehmet Usta

İnegöl Belediye Başkan adayı Alper Taban

Karacabey Belediye Başkan adayı Ali Özkan

Nilüfer Belediye Başkan adayı Necati Şahin

Yıldırım Belediye Başkan adayı Oktay Yılmaz

Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar

Yenişehir Belediye Başkan adayı Davut Aydın (MHP adayı)