Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "İnegöl Belediyesi olarak sosyal, kültürel, sanatsal pek çok çalışmaya etkinliklerimizde yer veriyoruz. Yine her yıl düzenlediğimiz farklı organizasyonlarla kainatın efendisi Hz. Peygamberimiz Muhammed Mustafa'nın doğumunu kutluyor, gerek manevi programlarla gerekse dağıtılan hediyelerle bu atmosferi ilçemizde yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez? Adak Kurbanı nedir? Adak kurbanını kimler keser? Adak kurbanını kimler yiyemez?

İLGİ YOĞUN OLUYOR

Aktaş; "Bu yıl ki kutlu doğum haftası etkinliklerimizde Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun katılımıyla bir konferans düzenliyoruz. Gerçekleştireceğimiz bu konferansa tüm ilçe halkımızı davet ediyorum. Gerçekten hocamızın programlarına ilçemizin ilgisi oldukça yoğun oluyor. Düzenlenen programda kendisi Peygamber Efendimizin hayatından örnekleri bizlerle paylaşacak İnşallah" dedi.

ÇAM FİDANI DAĞITILACAK

Geceye katılan vatandaşlara küçük bir hediyeleri olduğu bilgisine veren Başkan Aktaş; "Gerçekleştireceğimiz konferansa katılan vatandaşlarımıza bu gecenin anısına bir hediye vermek dileğiyle konferans sonrasında çam fidanı dağıtmaya karar verdik. Hem bu etkinliği hafızalarımızda ölümsüzleştirmek hem de Efendimizin bizlere öğüdü olan "Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin." Hadisinden ilham alarak katılımcılara birer çam fidanı hediye edeceğiz. Ben bir kez daha tüm ilçe halkımızı Çarşamba günü saat 20.30'da Gölbaşı Düğün Salonunda gerçekleştireceğimiz Nihat Hatipoğlu ile Kutlu Doğum Konferansına davet ediyorum" şeklinde konuştu.