İlçe Başkanı Bedir yaptığı açıklamada;

"Nevruz Bayramı, binlerce yıllık tarih içerisinde, aziz ve büyük Türk Milletini ortak sevinç, huzur, ülkü ve dostlukta buluşturan, büyük ve köklü bir kucaklaşma fırsatı olarak geçmişten bugüne ulaşmıştır. Köklü milletimizin bugüne kadar taşınan değeri olan Nevruz bizler için iftihar kaynağıdır."

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

BİRLİK VE BERABERLİK BAYRAMI

"Türk Devleti arasında büyük bir coşku ile kutlanan Nevruz Bayramı, yüzyıllardır Türk Dünyasının mensuplarına yönelik atılan fitne tohumlarını kurutan, o tohumları ekenlerin moralini bozan bir bayramdır. Sadece Nevruz Bayramı'nda değil, Türk Milletinin tüm unsurları ile her gün, her an birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu unutmamalı ve bu değerleri son derece önem vermelidir."

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATALIM

"Öyle ki tarihimizi, kültürümüzü, şiirimizi, şarkımızı, gelenek ve göreneklerimizi her an yaşatırsak, bizi kimse bölemez, bizi kimse zarar veremez. O nedenle tüm bireylerimizi ile birlikte Nevruz Bayramı gibi, kültürümüz ve geleneklerimizi en iyi şekilde yaşatmalıyız."

NEVRUZU KİRLETMESİNLER

"Nevruz Bayramı esasında Türk Milletinin atalarından aldığı emanet olan bir bayramdır ve baharın gelişini, Türk Milleti'nin dirilişini temsil eder. Ancak görüyoruz ki ülkemiz sınırları içerisinde vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kasteden hainler bu bayramı kendilerinin bayramıymış gibi kullanarak Nevruz'un adını kirletmeye, yıpratmaya ve o şekilde lanse etmeye çalışmaktadır."

KATİLLERİN BAYRAMI OLAMAZ

"Bu bayram Türk Milleti'nin bayramıdır. Bu bayram barışın, huzurun, güvenliğin bayramıdır. Bu bayram hiçbir şekilde bebek katillerinin, terörist hainleri bayramı olmadı, olamaz. Bu nedenle meydanlarda terör örgütü propagandası yaparak Nevruz Bayramı kutladıklarını iddia edenler tamamen provokatif eylemler düzenlemektedir" diye konuştu.