Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından, partililere Pazar sabahı Hotel Angelacoma’da dayanışma kahvaltısı düzenlendi.

VAR OLMA MÜCADELESİ

Katılımın yoğun olduğu kahvaltının açılışında konuşan Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz,

“Önümüzde bir seçim var, bu seçim herkesi ve hepimizi ilgilendiren bir seçim. Var olma mücadelesi olacaktır. Hep diyoruz ya, bir kurtuluş mücadelesi başlatmalıyız. Bizler Mustafa Kemal Atatürk ile kurtuluş savaşını deneyimlemiş, bağımsızlığını elde etmiş bir halkın evlatlarıyız.”

BİZ BURADA GEZİ’YİZ

“Biz bugün burada sadece biz değiliz. Biz bugün burada Afyon’da Elif Bacı’yız. Biz bugün burada Erzurum’da Nene Hatun, Şavşat’ta Çiçek Nine, Bursa’da Kara Fatma’yız. Biz bugün burada Mustafa Kemal Atatürk’üz. Biz bugün burada, Deniz Gezmiş’leriz, Ali İsmail’leriz. Abdullah Can Cömert’leriz ve Berkin Elvan’larız. Biz bugün burada geziyiz” diye konuştu.

‘SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR’

Kadın Kolları Başkanı Nebahat Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Olup bitenlere karşı mücadele dışarıda kalarak, bireysel mücadele ile olmaz. Olmamalı. Mücadele topyekûn olursa başarılı olur. Rejim olarak Cumhuriyetin ve kazanımların aşikâr bir şekilde küçümsendiği, değersizleştirildiği ve tehdit altında olduğu bir dönemdeyiz.”

“90 yıllık Cumhuriyet’imize ‘reklam arası’ diyebilen bir zihniyetle mücadele için ben herkesi CHP çatısı altında mücadeleye davet ediyorum. Çağrımız bu değerleri sahiplenen herkesedir. Mustafa Kemal’in dediği gibi ‘söz konusu vatansa, gerisi teferruattır’. Toplumda kutuplaşmanın ve kutuplaştırmanın din, mezhep, ırk ve sınıf gözetmeksizin her alana yayıldığı bir zamandayız. Biz tek yürek, tek yumruk olarak başarıya ulaşacağız.”

BİZ HİÇ SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, Partide birlik ve beraberliğin olduğunu belirterek, şöyle konuştu;

“Ülkemizdeki sorunları hepimiz biliyoruz. Hukuk, adalet, eğitim, basın özgürlüğü yok. Bizim bir sloganımız var, ‘susma sustukça sıra sana gelecek.’ Biz hiç susmadık, susmayacağız. Bizim başaramayacağımız hiç bir şey yok. Bu güçlü birliği bizde olduğu sürece, biz bu bütünlüğümüzü koruduğumuz sürece biz her şeyi başaracağız. Kahvaltıya katılan herkese teşekkür ederim.”

UMUT AŞILAMALIYIZ

Kadın ve gençlerin CHP için vazgeçilmez olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Zafer Yıldız,

“Sizlerle gurur duyuyorum. Türkiye’nin tam bağımsızlık savaşında kadınlarımıza, gençlere ve partililere onurlu bir yaşamın mümkün olduğunu ve CHP’nin projelerini tekrarlatmak gerekiyor. Umut aşılamalıyız. Bizler seçime gece gündüz çalışmalıyız. İşsizliğin, yolsuzluğun, yoksulluğun ezdiği köşeye sıkıştırdığı halkın yanında olmalıyız. CHP Bursa İl Örgütü olarak geleceğe olan güvenimiz halkımızladır. Bizler umuda yolculuğun yolcularıyız.”

ADAYLAR ÖN SEÇİMLE BELİRLENMELİ

“Ben bugün burada Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını görüyorum. Bu coşkuyu her yerde ve her ortamda yaşamak istiyorum. Önümüzdeki seçimin önemini ve seçimdeki sorumluluğumuzu hep beraber biliyoruz” diye konuştu.

İl Başkanı Zafer Yıldız, Milletvekili aday adayı belirlemenin ön seçimle yapılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

NEDEN BU KADAR AZ OY ALIYORUZ"

CHP’li kadınların başarılı olduğunu aktaran CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan,

“İnegöl’de kadınlarımız başarılı. İlçe Başkanımız Engin Başar ve arkadaşları başarılı. 7 Haziran seçimlerinde CHP’nin zaferini, bayrağını dikmek için yanlarında bir nefer gibi koşacağımın şimdiden sözünü veriyorum. Semih Özsaraç arkadaşımız 2011 yılında 17 ilçede kapı kapı koşan aday arkadaşım. İnegöl’e her geldiğimde CHP bayrağının altında bir nefer gibi koşarak görüyorum ve bu durumdan gururlanıyorum cesaret duyuyorum.”

“Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber bir araya gelsek konu Bursa’ya geldiğinde ilk sorduğu şey ne olacak bu İnegöl’ün hali. İnegöl’de neden bu kadar az oy alıyoruz, bunun sebepleri nedir diye sorguya çekiliyoruz. Yeni bir beyaz sayfa açacağız. Hep beraber kadını, genci ve yaşlısı ile hep beraber bu milletin makûs talihini değiştirmek için el birliği ile gönül birliği olacağız” diye konuştu.