Bakan Tekin'den ara tatil mesajı Bakan Tekin'den ara tatil mesajı
Naire Çekiyeva İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, okul aile birliği ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

İNEGÖL’ÜN KÖKLÜ OKULLARINDAN

Ziyarette konuşan Okul Müdürü Cavit Yakşi,

“İnegöl’ün en köklü lisesi olan ve 1932’de kurulan İnegöl Lisesi, kıymetli hayırseverimizin çok güzel bir okul yaptırması neticesinde yer değiştirdi. Bu kadar köklü bir okulun yer değiştirmesi çok ciddi anlamda bir çalışmayı da gerektiriyordu. Bu yer değiştirme ve taşınma esnasında emek veren arkadaşlarıma ve okul aile birliğine teşekkür ediyorum.

“Bu konuda da her konuda olduğu gibi yine en büyük destekçimiz Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş idi. Taşınma esnasında ve okulun çevre düzenlemesine özellikle hassasiyet göstererek yardımcı olduğundan dolayı kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

SIKINTILAR VAR

Çocukların gidiş ve gelişleri ile alakalı bir takım sıkıntıların bulunduğunu aktaran Yakşi şöyle konutu;

“Başkanımız bunların hepsine vakıf. Hatta sağ olsun 2-3 gün öncesinde Belediye Başkan Yardımcılarını ve ilgili birim müdürlerini göndererek bazı çalışmaları başlattı. Kalanları da bugün birlikte paylaşmış olacağız. Kendilerine okulumuza gösterdikleri ilgiden ve hassasiyetten dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

EĞİTİM KAMPÜSÜ

“İnegöl’ümüz gelişiyor, büyüyor” diyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise;

“Bu gelişime ve büyümeye paralel olarak eğitim ile sağlık başta olmak üzere farklı farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Bunları gidermek adına ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde hesaplar yapıyoruz Naire Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi, İnegöl Lisesi gibi çok köklü bir okulun yerindeki değişiklik neticesinde devamı niteliğinde hayat bulmuş bir okul.”

“Okul arazisi 8 bin metrekarelik alan İnegöl Belediyesi tarafından tahsis edildi. Beraberinde çevre düzenlemesi ile alakalı çalışmalar yapıldı. İstişareler yapıyoruz. Hemen yanı başında 8 dönümlük bir arazimiz daha var. Orada da inşallah başka okullarımız hayat bulacak. Yani orası mini bir kampüse dönüşecek” diye konuştu.

OKUL VE ARSA İHTİYAÇLARI LİSTELENDİ

Milli eğitim Müdürlüğü’nden kendisine okul ve arsa ihtiyaçlarına yönelik bir liste gönderildiğinin bilgisini veren Başkan Aktaş şöyle devam etti;

“Milli Eğitim Müdürümüz ile 10 gün önce yaptığımız istişarede; 2015, 2016 ve 2017 yılları için okul ve arsa ihtiyaçlarını belirten liste hazırlattı. Kısa bir süre sonra Kaymakamımız, ben ve Milli Eğitim Müdürümüz beraber bir toplantı yapıp hem hayırsever hem de devlet imkânlarını bu noktada nasıl hayata geçirebilirizin hesabını yapacağız.”

EKSİKLER GİDERİLECEK

“Bizim için açılmış okullarda artık işlem bitmiştir, eksik ve aksakları bir şekilde zaman içerisinde bertaraf edilir. Birçok şehirlerde okullara öğrenci bulunamazken veya şehirde nüfus geriye düşerken hamdolsun İnegöl’de hala bir büyüme söz konusu. Hala okul ihtiyacımız var. Okullarımızın ihtiyaçları ve eksikleri noktasında elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya hazırız.”

YAVRULARIMIZ BİZİM GELECEĞİMİZ

“Geleceğimiz olan yavrularımızın okudukları mekânlar bizim için olmazsa olmazdır. Onları en iyi şekilde hayata hazırlamamız gerekiyor. İnşallah kısa süre içerisinde Naile Çikayeva İnegöl Anadolu Lisesi’nin İnegöl’ün en güzel okullarından bir tanesi olduğunu hep birlikte göreceğiz. Biz bunu eğitim başarıları ile de taçlandırmak istiyoruz. İnşallah o da çok değerli müdürümüzün ve ekibinin gayretleri ile ortaya çıkacak.”

Ziyaretin sonunda; Naire Çekiyeva İnegöl Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi, Başkan Aktaş’a çiçek takdim etti.