Bakan Işıkhan Açıkladı"Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesinde Bakan Işıkhan Açıkladı"Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesinde
MÜSİAD’ın 3 ayda bir düzenlediği Genel İdare Kurulu (GİK) toplantılarının sonuncusu Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapıldı. Eğitim konusunun enine boyuna tartışıldığı GİK toplantısının konuğu ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’di. Türkiye’nin dört bir yanından gelen MÜSİAD Şubelerinin hazırladığı projeler ile sorun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda İnegöl Şubesini, yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kara, Şube Müdürü Erdal Bayraktar ve Eğitim Komisyonu üyeleri Türker İnkaya ile Özgen Yıldız temsil etti.

BAKAN YARDIMCISI İLE GÖRÜŞTÜ
Örgün ve Yaygın Eğitim, Mesleki ve Teknik eğitim ile Özel Okulculuk konusunda hazırlanan Çalıştay Raporunun açıklanmasının ardından İnegöl Şubesi Üyeleri Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’le görüştü.

BAKAN YARDIMCISI PROJEYİ BEĞENDİ
MÜSİAD üyeleri tarafından İnegöl’de açılması planlanan İnegöl Mobilya-Moda ve Tasarım Lisesi projesi hakkında Bakan Yardımcısı Erdem’i bilgilendiren MÜSİAD’lılar Ankara’ya davet edildiler. MÜSİAD Eğitim Komisyonu Başkanı Türker İnkaya, toplantının Türk Eğitim Sisteminde son dönemlerde yapılan köklü değişikliklere çok ciddi katkı sağladığını söyledi.

Profesyonelce hazırlanan Çalıştay Raporunda çok önemli tespitlerin bakanlığa iletildiğini anlatan İnkaya, “Bizler eğitimci olarak Türkiye’nin en önemli STK’ların başında gelen MÜSİAD’a teşekkür ediyoruz. Çünkü MÜSİAD; ülkenin kalkınması ve orta gelir tuzağından kurtulması noktasında en önemli ayağın eğitim olduğunu biliyor. Bu nedenle üzerine düşen görevi yerine getirdi” dedi.

İnegöl’de MÜSİAD’lı işadamları tarafından açılması planlanan özel okul projesini anlatma şansı yakaladığını anlatan İnkaya, “Bakan Yardımcımız projemizi çok beğendi. Bizi Ankara’ya davet etti. Özellikle mevzuat değişikliği konularında birlikte çalışma teklifinde bulundu. Bu bizi çok mutlu etti. Devletimizin bu denli samimi ve sıcak yüzünü görmek ülkemiz adına son derece memnuniyet verici” şeklinde konuştu.

ANKARA’YA GİDECEĞİZ

Özgen Yıldız ise; “Bakan Yardımcımızın bizimle yakından ilgilenmesi bizi çok heyecanlandırdı. En yakın zamanda İnegöl’e güzel bir müjde vermek istiyoruz” dedi.

MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kara ise mevcut müfredatların dışında çok ciddi bir proje hazırladıklarını ve bu konuda destek sözü aldıklarını anlattı. Kara, en yakın zamanda Ankara’ya gideceklerini de belirtti.