2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek
İnegöl Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Murat Aydın, yarışma ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

“Yakın tarihin en yaygın ve etkili tartışma türlerinden biri olan ‘münazara’ türünün, günümüzün ve yakın geçmişin ‘lider’ vasfıyla anabileceği önemli fikir adamları ve tanıdık simalarının ortak noktası olduğu göze çarpıyor.

Kitlelerin fikir idolleri için hayati önem arz ettiği bilinen ‘münazara’ türüne dair bir kültürün lise düzeyindeki öğrenciler arasında yerleşmesi için önemli bir adım atarak bu çalışmayla öğrencilerin entelektüel eğilimlerini artırmak, hayata dair perspektiflerini genişletmek, empati yetisini geliştirmek ve fikirleri masada tartışabilecek olgunluğa, hoşgörüye ulaşmalarına öncü olabilmeyi hedefliyoruz”

20 DAKİKA ÖNCE ÖĞRENECEKLER

“Turnuvada münazırların sorumlu olduğu 10 konu 13 Şubat Cuma günü duyuruldu, ekipler yoğun bir çalışma ve heyecan içerisinde turnuvaya hazırlanıyorlar Münazır öğrenciler, bu on konu içerisinden hangisi üzerine maç yapacaklarını ve konuyu hangi konumdan savunacaklarını maçtan yalnızca 20 dakika önce öğrenecekler Öğrencileri hiç şüphesiz ki zor ve eğlenceli dakikalar bekliyor”

“28 Şubat-2 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuvada, 16 okuldan ikişer takım olmak üzere toplam 32 takım mücadele edecek. Toplamda 48 Öğretmen, 160 öğrenci bu hafta sonu Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesinde bir araya gelecek. Turnuvanın ilk günü her grup dört maça çıkacak ve günün sonunda değerlendirmeler sonucunda on altı ekip 1 Mart Pazar günü çeyrek finale katılmaya hak kazanacak.

Her maç giderek artan heyecanla beraber tecrübe edinen münazırlar, Pazar sabahı çeyrek final mücadelesinde karşı karşıya gelecekler. Çeyrek final mücadelesini başarıyla tamamlayacak sekiz grup yine Pazar günü yapılacak yarı final mücadelesinde kozlarını paylaşacak Akabinde yarı finalin kazananları finale adını yazdıracak”

FİNAL PAZARTESİ GÜNÜ

“Ve final.. Turnuvanın en başarılı, finale adını yazdıran dört ekibi 2 Mart Pazartesi günü final mücadelesinde karşılaşacaklar. Final mücadelesi öğrenci velileri ve İnegöl halkına açık olacak. Adeta bir fikir şöleninin yaşanacağı final mücadelesinde münazırlar birikimlerini ve hazırlıklarını pratiğe dökecek, çeşitli becerilerini sergileyecekler.
Heyecanın, eğlencenin ve en önemlisi ‘düşünce’ nin hiç tükenmeyeceği, aksine paylaşılarak çoğalacağı, kaybedeni olmayan bu turnuvada kazanan ekip hediye çekiyle ödüllendirilecek Ayrıca “turnuvanın en iyi konuşmacısı” olacak olan öğrenci de ödüllendirilecek”

SOSYAL MEDYAYI UNUTMAYALIM

“Organizasyon süresince ekiplerin çalışmalarını duyuran ve Münazara Turnuvası’na renk katacak olan Sosyal Medya ekiplerini de unutmayalım Sosyal paylaşım platformları olan Facebook ve Twitter’dan münazırların çalışmalarına ilgi büyük.

Etkinlik süresince de yapılacak paylaşımları aldıkları dönütlere(beğeni,retweet vb.) göre değerlendirilecek olan Sosyal Medya ekiplerinden biri de bu alanda kazanan olacak”