Projesi ile İstanbul Çekmeköy Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu Prof. Dr. Aziz Sancar Uluslararası Proje Yarışması'nda ön elemeyi geçen Muhammet Ubeyd Aytekin, 'Yenilenebilir enerji' kategorisinde mülakat ve sunum için İstanbul'a davet edildi.

OKULDA SINIF AYRILDI

Aytekin'in proje çalışmalarını kendisine ayrılan sınıfta yaptığını aktaran Okul Müdürü Mahmut Alpir,

"Öğrencimiz Muhammed Ubeyd Aytekin'in projesini geliştirmesi için okulumuzda uygun bir sınıf tahsis edildi. Öğrencimiz, 'Elektrikli arabaların yol mesafesinin uzatılması' adıyla projesini geliştirdi."

"İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak böyle bir projenin geliştirilmesinde öğrencimizin ve okulumuzun emeğinin ve gayretinin olması bizim için büyük bir onurdur. Öğrencimizin 19-20 Mayıs'ta yapılacak finalden de başarıyla döneceğine inancım tamdır" dedi.

Denklikte sıralama kriteri getirildi Denklikte sıralama kriteri getirildi

KENDİ ÇABALARIYLA PROJE ÜRETİYOR

Öğrenciyi başarısından dolayı tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, "Öğrencimizin okuduğu okul itibariyle bu çalışmalarına temel teşkil eden bir alan olmamasına rağmen özel ilgi, gayret ve çabalarıyla projeler üretiyor. Daha önce de üretmiş olduğu arabayı görmüş ve beğenmiştik."

"Öğrencimiz hem kendi okulundaki derslerinde başarılı, hem de bu tür projelerle ilgileniyor. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz.

Öğrencimizin bu projesiyle katılacağı mülakat ve sunumunda başarılı olacağını ümit ediyor şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.