AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı
Ziyaret esnasında Vergi Dairesi olarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Vergi Daire Müdürü Yalçın Ertaş, Torba Yasa kapsamında yapılandırma döneminde İnegöl Vergi Dairesinin tahsilat oranının yüzde 70 olduğunu belirtirken, torba yasa kapsamında İnegöl’de 100 milyon liralık borcun yapılandırıldığını da sözlerine ekledi.

Oda Başkanı Özcan Ayhan yaptığı konuşmasında ise esnafların vergi ödeme bilincine sahip olması gerektiğini vurguladı.

KDV ORANLARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını belirten Başkan Özcan Ayhan;

“Burada vatandaşın vergi ödeme bilincinin artırılması amaçlanırken, verginin zoraki verilen bir unsur olmaktan çıkarılıp, vatandaşların gönüllü olarak vergilerini vermeleri amaçlanıyor. Bu haftanın kutlanmasının ana amacı budur.

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ün bir sözü var; ‘Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır’.

İnegöl Mobilyacısı vergisini zamanında ödemek istiyor özellikle İhracatta yaşanan durgunluk nedeni ile ödeme güçlüğü çekmiş olsa dahi neticede İnegöllü mobilyacımızın vergi ödeme bilincinin de üst seviyelerde olduğunu bilmek İnegöl’ün diğer artı değerlerinin yanında bizlere memnuniyet veriyor.

Vergilendirmede KDV oranlarının yeniden gözden geçirilerek esnaflarımıza daha fazla imkan ve kolaylık sağlanmasını hükümetimizden bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret sonunda ise Oda Başkanı Ayhan tarafından Vergi Dairesi Müdürü Yalçın Ertaşa Maket Koltuk ve İnegölspor forması hediye edildi.