Başkan Alinur Aktaş ile birlikte; Başkan Vekili Turgay Yel, Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İmar ve Şehircilik Müdürü Sabri Şen, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar, Fen İşleri Müdürü Gazali Şen, Park ve Bahçeler Müdürü Sabri Mert ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ahmet Bayhan'ın da hazır bulunduğu değerlendirme ve eksiklerin belirlenmesi toplantısında, Mobilyum AVM Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, Mobilyum AVM'nin eksikleri ve İnegöl Belediyesi'nden beklentileri içeren bir bilgilendirme konuşması yaptı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE OTOPARK

Çaltılı konuşmasında;

" 225.000 m2 kapalı alana sahip, 160 ülkeye mobilya ihraç eden Mobilyum AVM İnegöl ve Bursa'nın çok önemli bir değeridir. Mobilyum Yönetim Kurulumuz AVM'nin kuruluşundan bugünlere gelmesine değin çok yoğun emek vermiş ve bu proje artık tüm İnegöl'ün ortak değeri olmuştur.

200 civarında firmamız ile yatırımcıyı üreticiyle, toptancıyı perakendeciyle kaliteli ve seçkin ürünleri müşterisiyle buluşturuyoruz. Tabi bir yandan da kalan kısımlarımız ile ilgili düzenleme çalışmalarımız devam ediyor.

Özellikle çevre düzenlemesi ve otopark ile ilgili İnegöl Belediyemizin destek ve katkılarına bu aşamada ihtiyacımız var" dedi. Çaltılı ayrıca altgeçit çalışmasının da bir an önce bitirilmesini beklediklerini ifade etti.

MOBİLYA DÜNYAYA AÇILAN KAPIMIZ

Mobilyum AVM Genel Müdürü Mustafa Çaltılı'nın Mobilya AVM ile ilgili İnegöl Belediyesinden beklentilerini içeren konuşmasının ardından genel bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş;

Kuruyemiş ve Bakliyat Devi Maksul Gıda İflas Etti Kuruyemiş ve Bakliyat Devi Maksul Gıda İflas Etti

"Köftesi, Oylat Kaplıcaları, Ayçekirdeği gibi önemli markalarımız var. Ancak bizim İnegöl olarak en büyük ticari markamız İnegöl Mobilyası. Mobilya bizim dünyaya açılan kapımız. Bu bağlamda İnegöl Mobilya AVM'yi elbette ki bu şehrin belediye başkanı olarak çok önemsiyorum. Bursa - Ankara Karayolu üzerinde 225.000 m2 alanda devasa bir yapı.

Tabi bir yandan AVM'de mağazalarımız ticari faaliyetlerine başlarken diğer yandan da bazı ufak tefek gibi gözüken ama önemli çalışmalar devam ediyor. AVM yönetimi kendi imkanları ile bu çalışmaları yürütüyor. Ancak hem İnegöl Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyemizden bazı talepleri var. Bu manada bugün burada bir değerlendirme toplantısı yaptık.

Özellikle otoparkla ilgili sorunun çözülmesi içim Mobilyum AVM'nin arka tarafında düzenleme ve asfalt çalışması ile yine ön tarafta çevre düzenlemesi, altgeçidin bitirilmesi ve buna bağlı olarak altgeçidin çevre düzenlemesi gibi altyapı tecrübesi gerektiren konularda bizden istekte bulundular.

İlgili daire müdürü arkadaşlarım ve başkan yardımlarımız ile gerekli tespitleri yaparak notlarımızı aldık. Hem İnegöl Belediyesi imkanları ile hem de Büyükşehir Belediyemizin imkanları ile bu eksikleri en kısa sürede gidereceğiz" dedi.

MOBİLYA LOKOMOTİF SEKTÖRÜMÜZ

Başkan Aktaş ayrıca kendisinin de mobilya kökenli bir belediye başkanı olmasından dolayı mobilya sektörüne özel alaka gösterdiğini belirterek; "Mobilya bizim lokomotif sektörümüz.

Mobilyum AVM'de hem yurt içinden hem de yurtdışından yüzlerce, binlerce mobilya tedarikçisini ağırlıyor. Bu manada bu ev sahipliğinin en güzel şekilde gerçekleşmesi adına bizde İnegöl Belediyesi olarak tabi imkanlarımız ölçüsünde gereken tüm katkıyı sunacağız" dedi