Sportif anlamda düzenlediği etkinliklerle 7'den 77'ye her yaştan bireye spor yapma imkanı sağlayan İnegöl Belediyesi, bugün Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir organizasyona daha imza attı. 1 yıl önce kurulan ancak kısa sürede milli takım seviyesine ulaşılan sportif tırmanış branşında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bir yarışma düzenlendi. DOSTUM Minikler Spor Tırmanış Hız Yarışması, İnegöl Belediye Spor Salonunda 14 okuldan 451 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek Başarıya giden yolda doğru mesleği seçmek

İlkokul 1. sınıftan ortaokul son sınıfa kadar olan yaş sınırlamasında, yarışmaya; Gazipaşa Ortaokulu 20, İshakpaşa İlkokulu 85, Şükrünaili Paşa İlkokulu 9, Vehbi Koç İlkokulu 131, Müşerref-Muzaffer Samda Ortaokulu 29, Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu 10, Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu 1, Alanyurt Kocatepe Ortaokulu 88, Cemil Sönmez İlkokulu 8, Kosova Koleji 14, Mesudiye Ortaokulu 19, Atatürk Ortaokulu 26, Altıeylül Ortaokulu 10, İstaş Kentaş Ortaokulu'ndan 1 öğrenci olmak üzere toplamda 451 öğrenci katıldı.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI SPORUN İÇERİSİNDE TUTMAK

Kategorilere göre gün boyu süren yarışmaları, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ile İnegöl Belediyespor yöneticileri de takip etti. Velilerin de çocuklarıyla birlikte katılım sağlayarak onların heyecanına ortak olduğu sportif tırmanış yarışmalarının ödül töreni de yine tırmanışların yapıldığı salonda gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit,

"İnegöl Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanındayız. 14 aktif spor branşımızla İnegöl'de halkımıza 7'den 77'ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugün de DOSTUM (Doğa Sporları ve Turizm Merkezi) Okullar Arası Sportif Tırmanış Yarışmasını gerçekleştiriyoruz. 450 çocuğumuz bu yarışmaya katıldı. Çok büyük bir rakam. Amacımız çocuklarımızı sporun içerisinde tutabilmek. Ailelerimizin de burada bizimle ve çocuklarıyla beraber olduklarını görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Sizlere de çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sportif faaliyetlerin öneminden de bahseden Yiğit,

"Çocuklarımızın gelişimlerini daha iyi sağlayabilmesi, zihinlerinin daha sağlıklı olabilmesi için gerçekten sportif faaliyetler çok önemli. Eğer bir çocuk sosyal ve sportif faaliyetlerde yoksa inanın ki okulda da yok. Eğitimi de olumlu yönde etkileyen faktörlerden biri spor. Bu yapmış olduğumuz çalışmalar bu sebeple önem arz ediyor. inşallah bu etkinliklerin üzerine ilave ederek her geçen gün daha etkili çalışmalar ortaya koyacağız. Yaklaşık 2 yıldır sportif tırmanışlar yapıyor sporcularımız. Şehrimize madalyalar getiriyorlar. Hedefimiz evlatlarımızı daha güzel yerlerde görebilmek" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK

Başkan Yiğit, yarışmada dereceye öğrencilere 30 madalya verileceğini ifade ederken, ayrıca en çok madalya alan okul ile yarışmaya en çok öğrencisiyle katılan okula da kupa verileceğini dile getirdi. Yiğit, okullar arası spor tırmanış hız yarışması ile bu alanda böylesi bir önemli organizasyonu Türkiye'de ilk defa düzenleyen kulüp olarak da Türkiye Dağcılık Federasyonu tarihine geçmeye hazırlandıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından 1'inci sınıftan ortaokul son sınıfa kadar her sınıfın kendi kategorisinde gerçekleştirdiği yarışmalarda dereceye giren sporculara madalyaları takdim edildi.