5. Mevsim Kültür Merkezi'ndeki programa; MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile çok sayıda partili katılım gösterdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

MHP İnegöl İlçe Başkanı Hayati Bedir yaptığı açıklamada;

Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti Bursa'da YRP adayı Sedat Yalçın'dan BUTTİM ziyareti

"Siyasetçilerin amacı, bulunduğu şehirde iktidara talip olmaktır. Bizler de ilçe teşkilatı olarak yerelde belediyeye talibiz. Yetişmiş teknik altyapısı olan kadrolarımızla İnegöl'ü yönetmeye talibiz. Göreve geldiğimiz 26 Mart 2017 tarihinin hemen akabinde İnegöl İlçe Teşkilatı olarak sahaya indik. Gece uyumadık, gündüz yorulmadık İnegöl'de her mahalleye, her köye gitmeye çalıştık."

"Vatandaşlarımızı dinledik ötekileştirmeden, birleştirici olmaya çalıştık. Evvela hanemizdeki eksiklikleri gidermeye çalıştık. Hepinizin bildiği üzere 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından 16 yaşında tanıştığım, mensubu olmaktan şeref duyduğum, bünyesinde binlerce şehit şühedayı barındıran Milliyetçi Hareket Partisi çeşitli algı operasyonları ile yıpratılmaya, yok edilmeye çalışıldı. Bunun en acı örneğini ilçemizde de yaşadık"

" O gün birkaç arkadaşımızla zora talip olduk ve şunu söyledik, azız ama sizden çoğuz. Bugün hamdolsun salonlara sığmıyoruz... Milliyetçi Hareketi hak ettiği yere taşımak için ülkemize, insanımıza, şehrimize katkılar sağlamak için ilçe teşkilatımızda oluşturduğumuz komisyonlar vasıtası ile yerelde ilk önce sorunları tespit ettik, çözüme dayalı siyaset anlayışı ile projeler ürettik."

"İnegöl'ümüzün en büyük sıkıntılarından biri olan trafik çilesini hafifletmek için teknik donanıma sahip arkadaşlarımızın desteği İnegöl'ümüzün 25 yıllık trafik çilesini ortadan kaldıracak bir trafik projesi hazırladık ve bunu basın aracılığıyla kamuoyuyla paylaştık. İshak Paşa hazretlerinin kabrinin de içinde bulunduğu tarihimiz katledilmeye çalışıldı, set olduk. Geçimini ağırlıkla mobilya üretiminden sağlayan mobilya sanayimize gereken özenin gösterilmediğini ifade ettik."

"Su kaynakları üzerinde yaşamamıza rağmen en yüksek faturalarımızı ifade ettik. Mesudiye Mahallesi'nde aylardan beri çalışmaları bir türlü tamamlanamayan altgeçit sıkıntısını dile getirdik. Bazı köy yollarımızın yenilenmesi gerektiğini dile getirdik. İlçe teşkilatı olarak şehrimizin sıkıntılarını biliyoruz ve çözümlerini biliyoruz" diye konuştu.

Gündeme dair konuşan Bursa Milletvekili ve Genel Sekreter İsmet Büyükataman, "12. Olağan Büyük Kurultayımızı muazzam bir katılım, eşsiz bir heyecan atmosferi içerisinde gerçekleştirdik. Çok şükür ki büyük kurultayımız milli gönüllere ümit aşılamış, millet düşmanlarının uykularını kaçırmıştır. Büyük Kurultayımız milliyetçiliğin sembolü olduğu kadar demokrasinin de mümtaz bir numunesi olmuştur."

"Türkiye Cumhuriyetinin istikbali, milli duruşun istikrar içerisinde duruşuna bağlıdır. Duruşumuz Türkiye'dir, duruşumuz Türklüktür... MHP demek milli duruş demektir, MHP demek şühedaya vefa demektir. MHP demek millete beka demektir. Beka var oluşumuzdur, payidarlığımızdır."

"İçeriden ve dışarıdan kuşatılan, her cepheden küresel saldırı altında olan Türkiye ciddi bir beka mücadelesi vermektedir. Türk milliyetçileri, Türkiye'nin bekasına sahip çıkmak için ayağa kalkmışlardır. Türk İslam ülküsünden feyzini alan ülküleri, ilkeleri ve inançlarıyla 10 yıllardır siyaset arenasındayız. Türkiye'nin bekası, bölünmez bütünlüğünün korunması, Cumhuriyetimizin değerlerinin ebediyen korunması bizim görevimizdir."

"Siyasi hesapları bir kenara bırakıp ülkenin geleceğine sahip çıkmaktır. Teröre, etnik fitne ve tahriklere karşı açık, kararlı bir duruş almak ve bunlarla sonuna kadar mücadele etmek demektir. Millet, vatan, bayrak, istiklal için her fedakarlığı yapmak demektir. Türkiye bugün Cumhuriyet tarihimizin en zor zamanını yaşamaktadır. Milli haklarımız, birliğimiz çok ciddi tehdit ve tehlikelerle karşı karşıyadır."

"Karşımızdaki hain terör ve ihanet cephesi milli kararlılığımızı karartma hedefindedir. Türkiye bu terör cephesine karşı içeride ve dışarıda amansız bir mücadele içerisindedir. Terör tüm toplumların ortak düşmanı olmalıdır. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü, makulü, makbulü ve masumu görülmeyecektir. Türk milleti 15 Temmuz'dan sonra savunma refleksine geçmiş, yuvalanan hainleri temizleme gayretine girmiştir. Bu konuda epey yol alınmıştır fakat FETÖ ile sergilenen mücadelenin tatmin edici seviyelere ulaşamadığı son gelişmelerden anlaşılmaktadır."

"Terör örgütüyle mücadelede hatırlı ve iktidara yakın olmak hiç kimseye avantaj sağlamamalıdır. Kimin ByLock'u varsa deşifre edilsin, kim FETÖ'ye yardım ve yataklık yapmışsa gereği sonuna kadar yapılsın. Adalet yerini bulmadan, hak ve hukuka saygı duyulmadan Türkiye'nin milli güvenliğini tesis etmesi düşünülemeyecektir. Türkiye, AB'ye mecbur değildir, muhtaç değildir, mahkum değildir."

"Ya onurlu eşit yolun önü açılır ya da evli evine köylü köyüne gider. AB'nin nazını, kaprisini, sinir bozucu kararlarını çekecek, buna katlanacak ne sabrımız ne de tahammülümüz kalmıştır. Türkiye'ye hasta adam muamelesi yapanlar rezilliklerinde boğulacaklardır. Bitecekse biter. Bu da dünyanın sonu değildir ve olmayacaktır" dedi.

Cumhur ittifakının Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini geleceğe taşıyacağını aktaran Ataman şöyle devam etti;

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhurun bizzat kendi eseridir. Türkiye'nin yıkıma sürüklenmesini önlemek hepimiz için tarihi bir görevdir. MHP teşkilatları, bizlere gönül veren vatandaşlarımız bunların farkındadır. Böylesi kararlılığa olan ihtiyaç her zamankinden daha fazladır. Bekamıza hep beraber omuz verip dayanışma ruhunu diri tutmalıyız. Türk milletinin, Türkiye Cumhuriyetinin tarihi varlık haklarını savunuyoruz. Konu vatandır. Kimsenin tereddüdü olmasın ki konu devlettir, millettir."

"İç çekişmelerle geçirecek vakit yoktur, kalmamıştır. Bizim için önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben ilkesi geçerlidir. Aziz vatanımızı ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız. Gerek siyasi gerek toplumsal düzeyde bir ve beraber hareket etme faziletini göstermemiz zaruri olmuştur. Cumhur ittifakı bu yüzden çok önemli ve değerlidir."

"Cumhur ittifakı Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini geleceğe taşıyacaktır. Hiçbir odak, güruh, siyasi düşük Cumhur ittifakını çatlatamayacaktır. Yeni hükümet sisteminin mimarı bizzat Türk milletidir. Cumhur İttifakı Cumhuriyetin iradesidir, istiklal ve istikbalimizin teminatıdır. Bizim başarımız Türkiye'nin başarı, Türklüğün zaferi olacaktır."

"Türk İslam'ın kalbinin attığı her yer için ayaktayız. Mazlumların gür sesiyiz. Gariplerin sesi, mağdurların nefesi, muhtaçların evi, dökülen masum kanların alacaklısıyız. Malazgirt'te, Çanakkale'de nasıl bağımsızlığımızdan taviz vermeyip zafere ulaştıysak bugün de aynısını yapacağız. Allah'ın izni ile başaracağız."

İl Başkanı Tevfik Topçu ise "Bursa hem FETÖ lanetini hem de MHP'ye yapılan ihanetin merkeziydi. Bursa'da da İnegöl bu manada en fazla etkilenen ilçelerden biriydi. Hepimize şükranlarımızı sunuyoruz. Sizin şahsınızda İlçe Başkanımız ve heyetine teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. 31 Mart 2019 seçimlerinde İnegöl Belediyesi'nde 3 hilalli bayrağı hep beraber dalgalandıracağız"

"Cumhur İttifakı yaptık ancak yerel seçimlerde tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da ve tüm ilçelerde, belediye meclis üyeliklerinde MHP olarak her yerde adayımız olacak. Ortaya koyacağımız projelerde nitelikli insanlarımızla üretken bir belediyecilik anlayışı olan Ülkücü Hareket anlayışını Bursa ile tanıştıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından ilçe yönetiminin göreve gelmesinin birinci yıl dönümü dolayısıyla pasta kesildi. Daha sonra partiye yeni üye olan 305 kişiyi temsilen 30 yeni üyeye rozet takdim edildi.