İnegöl Belediyesi'nin 2016 yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı dün olağanüstü olarak toplanan belediye meclisinin onayına sunuldu. 15.30'da Belediye Meclis salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında tek madde görüşüldü. MHP'liler grup halinde toplantıya katılmadı. Geçtiğimiz hafta MHP'li belediye meclis üyesi Seda Arık'ın komisyon üyeliğinden istifa ettiği tartışmaların, MHP'lilerin katılmamasında etkili olduğu düşünülüyor.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Mayıs ayı meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilerek komisyonda görüşülüp karara bağlanan 2016 yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabıyla ilgili komisyon raporunu Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Berat Ertopuz okudu. Raporun okunmasının ardından yapılan oylamada 2016 yılı bütçe kesin hesabı ve taşınır kesin hesabı AK Partililerin oyları ile kabul edildi.
İSABETLİ BİR TABLO
Oylama sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Geçen yıl Ankara merkezli olarak yapılan araştırma neticesinde nüfusu 100 binin üzerinde olan 170 küsür belediye arasından bütçe kullanımında 1'inci olduk. Başka belediyelerden biliyorum örneğin 50 milyon bütçe tahmini yapıyor, 25 milyon çıkıyor. Bütçenin tutturma oranı yüzde 50-60 civarlarında. Bizim hem gelir bütçesi hem gider bütçesi hem de yatırım bütçesi anlamında baktığımızda gerçekten isabetli bir tablo var. Bunda tabi konuda çalışan arkadaşlarımızın, Başkan Yardımcılarımızın etkisi ve katkısı var. Senkronize bir ahenk söz konusu. Konuşuluyor, kararlar alınıyor, bazı şeylere belki bazen hayır deniyor bazen evet deniyor. Belirli dönemlerde belirli kararlar alınarak bu ahenk sağlanmaya çalışılıyor" dedi.

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı