SIKINTILAR HALA DEVAM EDİYOR

2014 yılında çatısı çökmesinden dolayı yeniden yapılan kapalı pazaryeri MERPA'da yaşanan sıkıntılar rezillik boyutuna ulaştı.

2016 yılının Kasım ayında sıkıntıların son bulması adına tekrar faaliyete giren Yeni MERPA kapalı pazaryerinde, sıkıntılar gün geçtikçe artarak devam ediyor.

BİNAYI YAPMAK ŞİMDİ AKILLARA GELDİ

Kapalı pazaryeri kısmı Büyükşehir Belediyesi, Köylü Pazarı ve Otopark kısmı ise İnegöl Belediyesi tarafından yaptırılan yeni MERPA' da, sosyal ihtiyaç anlamında büyük eksiklikler var. Öyle ki; tuvalet ve mescit ihtiyacı her şey bittikten sonra düşünüldü.

TUVALET REZALETİ

Toplam 14 milyon TL maliyeti olan kapalı pazaryerinde tuvalet rezaleti yaşanıyor. Dün sabah tuvaleti kullanmak isteyen pazarcı esnafı, tuvaletlerin taşması yüzünden ihtiyaçlarını gidermek için bölgede bulunan camilere gitti.

Koskoca pazara tahsis edilen 3 tuvalet, kullanılamaz hale gelmesinden dolayı kapatıldı.

GEÇ KALINDI

MERPA kapalı pazaryerinin hemen yanında ve projeye dahil olan mescit, tuvalet, emzirme odası ve kafeteryanın inşaatına halen devam ediliyor.

MESCİT İÇİN YER KİRALANDI

Mescit inşaatının bitmemesinden dolayı pazarcı esnafı, dini vecibelerini yerine getirmek için pazarın hemen yanında bulunan bir dükkanı kiralayarak mescide çevirdi.

GEÇMİŞTEN DERS ALINMIYOR

Daha önce İnegöl Belediyesi tarafından yapılan ve yoğun kar sonrası çöken MERPA'da yine mescit ve wc düşünülmemiş, aynı sıkıntılar yaşanmıştı.

Esnaf yine kendi imkanları ile kiraladığı dükkanları mescide çevirmişti.

Yeni Merpa yapılırken otopark sorunu dikkate alınsa da mescid gibi önemli ihtiyacın dikkate alınmaması tetkilere yol açıyor.

ÇÖZÜM İSTİYORLAR

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

2014 yılında pazarın yıkılmasının ardından mağdur olduklarını ifade eden pazarcı esnafı, yeni pazar yerinin eksiklerinin çok olması sebebiyle mağduriyetlerinin devam ettiğini söylediler.