Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın! Yol hipnozu nedir? Dönüş yolunda Yol Hipnozu olmayın!
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem Cömert, Meme kanserine yakalanmanın kadınların korkulu rüyası olduğu bilgisini verdi. Cömert, “Günümüzde meme kanserinin tanı ve tedavisindeki yeni yaklaşımlar bu korkunun ortadan kalkmasını sağlıyor. Ama unutulmamalı ki her şeyden önemlisi hastalığın erken evrede yakalanması” dedi.
“KİŞİNİN KENDİNİ MUAYENE ETMESİYLE ORTAYA ÇIKIYOR”
Meme kanserinden korunmanın en etkin yolunun kadının farkındalığını arttırmak olduğunu söyleyen Op. Dr. Adem Cömert, “Erken tanı ile kişi sosyal yaşamdan kopmadan, büyük olumsuzluklara maruz kalmadan kötü hücrelerden kolayca kurtulabiliyor” dedi. Cömert, Meme kanserinin kişinin kendini muayene etmesiyle ortaya çıkarılabileceğini ifade etti.
HASTANEDE MAMOGRAFİ ÇEKİMİ ÜCRETSİZ
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Adem Cömert “Erken tanıda en önemli faktör hastanın kendi kendini muayene etmesi ve fark ettikleri en küçük değişiklikte doktora müracaat etmeleridir. Kanser riskinin farkında olmak ve kendilerinin yol haritalarını takip etmek gerekir. Bu yol haritası; 20-30 yaş arasında her ay kendi kendine muayene ve 6 ayda bir hekim muayenesi,40 yaşından itibaren her yıl mamografi ve 15 günde bir kendi kendine muayene yapmak sayılabilir. Hastanemizde 40 Yaş üstü bayanlara ücretsiz muayene ve ücretsiz mamografi çekimi yapılmaktadır” şeklinde konuştu.