Anadolu'nun zenginliklerini Bükreşlilerin ayağına getiren festival yoğun ilgiyle karşılandı. Kına gecesi, konserler, folklor gösterileri ile renklenen festivale, Türkiye'nin ilk sivil mehter takımı unvanına sahip İnegöl tarihi Mehter Takımı da katıldı.

Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var? Türkiye'deki çocuk sayısı açıklandı, en çok çocuk hangi ilde var?

KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye Festivalinin ilk etkinliği Mehter ve Semazen ekiplerinin gösterileri oldu. Binlerce kişinin katıldığı programda özellikle 37 kişilik İnegöl Mehteran Takımının muhteşem gösterisi ilgiyle izlendi.

Türk-Romen kültürel değerlerine yaptığı katkı nedeniyle Bükreş Büyükşehir Belediyesi ile Sektör 3 Belediyesinin de destek verdiği festivalin açılışını Bükreş Sektör 3 Belediye Başkanı Robert Negoita yaptı. Festivale gelişinde Mehter Marşı ile karşılanan Negoita, daha sonra yaptığı konuşmada kültürlerin kaynaşmasının önemine dikkat çekerek Festival Organizasyonundan dolayı Tuna Vakfı yetkililerine teşekkür etti.

ROMENLER 'TÜRKİYE FESTİVALİ'NE AKIN ETTİ

Bu yıl beşincisi düzenlenen Türkiye Festivali, ilk iki gününde Bükreşlilerin akınına uğradı. Türk mutfağı hayranları, kebap ve gözleme çadırlarında uzun kuyruklar oluşturdu. Çeşit çeşit tatlılar yoğun ilgi gördü. Geleneksel sanat çadırları ustaların maharetli gösterilerini merakla izledi. Sahne gösterileriyle konuklar hoşça vakit geçirdi.

GELENEKSEL TÜRK SANATLARINA YOĞUN İLGİ

Türk Festivali'nde mutfak ürünleri ve sahne performanslarının dışında, geleneksel Türk el sanatları da sergilendi. Ebru ve hat ustaları, yaptıkları uygulamalarla ziyaretçilerin takdirini kazandı. 65 yemek, sanat ve gösteri stantlarının yer aldığı fuarları aratmayan etkinlikte, ziyaretçilere doğal olarak Türk çayı ve kahvesi de ikram edildi.

Türkiye Festivali'ne gelen konuklar Tuna Vakfı gönüllüsü hanımların aylardır el emeği göz nuru hazırladığı Türk yemekleri, sarma, dolma ve tatlılarının tadına doyamadı. Festivalde çocuklar da unutulmadı.