YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi YKS'ye girecekler dikkat: YÖK'ten açıklama geldi
Gemlik Üniversitesi kurulması Meclis'te kabul görmedi. Eğer kabul edilseydi İnegöl Üniversitesi hayal olabilirdi.


TBMM’de 5 yeni üniversitenin kurulmasıyla ilgili kanun teklifinin görüşülmesi sırasında CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan ve İlhan Demiröz’ün hazırlayıp Meclis Başkanlığı’na sunduğu Gemlik Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili önerge Milli Eğitim Komisyonu Başkanı AK Parti’li Emrullah İşler’in komisyon çoğunluğunu sağlamayarak olumsuz görüş bildirmesi ile işleme konamadı.

Uludağ Ünivesitesi’ne bağlı Hukuk Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve Asım Kocabıyık Gemlik Meslek Yüksek Okullarından oluşması öngörülen Gemlik Üniversitesi kuruluş çalışmaları sonuçsuz kaldı.

ÇABALARIMIZ DEVAM EDECEK
Uludağ Ünivesitesi’nin çok doğurgan bir üniversite olduğunu ifade eden Turhan Tayan, “Bu üniversitenin kuruluşunda görev ve hizmet yapmış bir kişi olarak gerek Balıkesir Üniversitesi gerekse Yalova Üniversitesi’nin doğuşu Uludağ Üniversitesi’nin öncülüğünde olmuştur. Gemlik Üniversitesi’nin de doğmasına sebep olacak Uludağ Üniversitesi’nin bu çalışmalarını desteklerken, Gemlik Ünivesitesi’ni Kurma ve Yaşatma Derneği’nin ve Gemliklilerin istekleri doğrultusunda Bursa milletvekilleri olarak gayretimizi ortaya koyduk. Ancak AK Parti milletvekilleri ve hükümet bu önerimize de olumsuz yaklaştılar. Gemlik Üniversitesi’nin kurulması için çabalarımız devam edecek” diye konuştu.

3 İLÇEDE KURULACAK
Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi kurulacak.

Teklife 2 vakıf üniversitesi kurulmasını öngören maddeler de ihdas edildi. Buna göre Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından AKEV Üniversitesi, İstanbul'da ise Balcı Vakfı tarafından Rumeli Üniversitesi kurulacak.