Masterchef yarışmasının birincisi Uğur Kardaş'ın İnegöl'de çektiği videoda, ilk eğitimini aldığı Vehbi Koç İlkokulundaki kantinde yapılan tostlarla ilgili sözleri tepki çekti.

Kardaş'ın eğitim aldığı dönemde kantin işletmecisi olan Tahir Göktaş, Kardaş'ın paylaştığı videonun yorum bölümünde şu ifadeleri kullandı:

Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı Bursa Osmangazi'de Bin Yıllık Gelenek Tekrar Canladı

"Rukiye ve Ekrem hocam, oğlunuz konuşuyor ama kişileri rencide ediyor. Çok ayıp yakıştıramadım. Seni okutan öğretmenin de bu konuşmadan rahatsız olacaktır umarım. Birinci oldun, adam olamamışsın. Konuştuğun kelimeleri iyi seç, beni annen de baban da tanır. O dönemin kantincisi nasıldı, diye bir sor da ondan sonra konuş, sen daha büyümemişsin."

Uğur Kardaş, videoda, "Tost kağıt gibi oluyor, İçine 2 gram, yok 1.5 gram kaşar; iki-üç sucuk, sucuk da denmez, sucuğumsu bir şey; birinci teneffüste yiyiyorduk, üçüncü derse kadar geğir Allah geğir" ifadelerini kullanıyordu. Kardaş, videonun devamında okul kantininden tost alırken görüntüleniyor ve "Bizim zamanımız da içinde hiç bu kadar malzeme olmazdı" diyor.