İnegölspor Kayserispor İle Eşleşti İnegölspor Kayserispor İle Eşleşti
3 YABANCI HAKKI VAR

İnegöl Belediyesporun kulüp başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Türkiye’de voleybol alt yapısı olmadığı için tüm takımların 3 yabancı hakkını kullandığını söyledi.

Aktaş, kendilerinin de sezon başı Estonyalı Kert Toobal ile Kübalı İsmael Fernandes Luka ile Raydel Poey Romero’yı transfer ettiklerini ifade etti. 

PİŞMAN OLMUŞTU AMA…

Kübalı oyuncuların ligin 6. haftasında oynanan Beşiktaş maçı öncesi takımdan ayrıldığını Fernandes’in daha sonra pişman olduğu için takıma geri döndüğünü hatırlatan Aktaş, 
Fernandes’in hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesi tekrar takımdan ayrıldığını dile getirdi.


Daha önce bu konuyla alakalı hukuki sürecin başlatıldığını, bununda Voleybol Federasyonuna bildirildiğini ifade eden Aktaş, 

“Federasyondan da Uluslararası Voleybol Federasyonuna (FIVB) bu işin üst birliğine özellikle bilgi verilmesini arzu ettik. Poey arkadaşımız gitti. Elini kolunu salla sallaya başka takımla anlaştı ve şimdi voleybol oynamaya devam ediyor. Tabi Fernandes arkadaşımız geriye döndü. Pişman olduğunu, hata ettiğini söyledi. 

Eşiyle alakalı uyum konusunda ciddi problemleri vardı. Bizde devre arasına kadar oynayabileceğini bu noktada müsaade istediğini söyledi. Bizde hayhay dedik. O ince davranışından dolayı kendisine hak verdik ve tekrar takımımızın içerisine kattık. Evet ilginçtir. Salı gününden itibaren Fernandes arkadaşımızda yok. 

Kendisiyle ilgili dün bize bir yazı geliyor ve Fernandes’in de bir başka takımda oynayabileceğiyle ilgili bir yazı. Konuyu Federasyona dakika dakika iletmemize rağmen üzülerek söylüyorum. Federasyon şuan şokta. Hem federasyon başkanımızla hem başkan yardımcımızla da konuyu konuştuk.”dedi.

TÜM ÖDEMELERİ YAPILDI

Oyunculara tüm ödemeleri yaptıklarını hatta transfer konusunda Voleybol Federasyona 25 bin avro ödeme yapıldığını belirten Aktaş, şöyle konuştu:

“Bizimle sözleşme imzalamış 1 yıllığına, bütün ödemelerini düzenli bir şekilde alan bir sporcu, bizi bırakıyor gidiyor ve bu bırakmadan sonra başka bir akımla anlaşmasıyla alakalı bize bilgi geliyor. Şimdi ben buradan soruyorum. 

Açıkçası Federasyon yabancı oyuncu oynatmak için ilk sporcu için 5 bin avro, ikinci sporcu için 20 bin avro gibi rakamları federasyon bizden neden aldı. İkincisi bunun federasyon olmasının ve Avrupa’ya bu noktada üye olmanın esprisi nedir ben şahsen merak ediyorum ve üzülerek söylüyorum. Bu örnek Federasyon nezdinde ilk defa gelişmiş bir örnek. Federasyon başkanımızla, başkan yardımcımız Akif Beyle, her aşamada bize yardımcı oldular sağ olsunlar. 

Geçmişte de çok büyük desteklerini gördük şuan şoktalar ve bu örnek bütün takımların sporcularına örnek olabilir. Biraz daha fazla vereni görse, herkes elini kolunu sallaya sallaya istediği yere gidebilir ve anlaşma yapabilir. Ben konuyu nereye ileteceğimizi, nereye şikayet edeceğimizi de artık şaşırdığımızı ifade etmek istiyorum.”


CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Bir oyuncunun sözleşmesinin devam ettiği halde başka bir kulüple nasıl anlaştığını anlayamadıklarını ifade eden Aktaş,

 “Biz zaten brezilyalı bir sporcu ile anlaşmıştık.  İkinci yarıdan itibaren oynayacak. Sadece Fenerbahçe maçında Fernandes bizimle beraber oynayacaktı. Ama evindeki sıkıntılardan, problemlerden dolayı 1 hafta öne almış oldu. Ben sadece bir sporcunun bizde oynarken, başka bir takımla flört ederek bu işin anlaşma zeminini hazırlamasını ve bizden ayrıldıktan 2 gün sonra bize bunun yazı ile iletilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu işin Federasyonu neden var" Biz nasıl Dünya’daki en önemli 5 Voleybol Liginden bir tanesiyiz" diyoruz. Ben bunu yetkililere soruyorum.”ifadelerini kullandı.