Çamlıca Lezzet Bahçesi'nde Ekrem Güç Ustanın Yoğurtlu Döneri İle Tanışın Çamlıca Lezzet Bahçesi'nde Ekrem Güç Ustanın Yoğurtlu Döneri İle Tanışın


Lastikçinin İlginç Koleksiyonu
BURSA (İHA) - Bursa’da 30 yıllık lastik tamircisi olan Coşkun Açıkgöz, yaklaşık 2 senedir lastikleri patlatan cisimleri toplayarak koleksiyon yaptı. Bu cisimler arasında takma dişten, mermiye sayısız madde bulunuyor.
Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaklaşık 30 yıldır lastik tamirciliği yapan Coşkun Açıkgöz yaklaşık 2 senedir lastikleri patlatan cisimleri biriktirmeye başladı. Tamir ettiği lastiklerin patlamasına neden olan yaklaşık bin cismi biriktiren ve onların lastik üzerindeyken fotoğrafını çeken Açıkgöz, bunları işyerinde sergilemeye başladı. Bir kısmını işyerinin duvarında sergileyen Açıkgöz, işyerine gelen müşterilerin olumlu tepkileriyle karşılaşıyor. Meraklı lastikçinin koleksiyonunda “bu da olur mu dedirtecek” bir çok cismi gören müşteriler gözlerine inanamazken, Coşkun Açıkgöz’ün çektiği fotoğraflar da yoğun ilgi görüyor. İlk başlarda lastiği ne gibi cisimlerin patlatabildiği hakkında müşterileri bilgilendirmek için lastikten çıkan bu maddeleri biriktirdiğini dile getiren Açıkgöz, bazı müşterilerin kendisine inanmadığını ve bunun üzerine fotoğraf da çekmeye başladığını ifade etti.
MERMİDEN TAKMA DİŞE HER TÜRLÜ CİSİM
Bugüne kadar lastikleri patlatan birçok ilginç cisim ile karşılaştığını belirten Coşkun Açıkgöz, “30 yıldır lastikçiyiz. Vatandaşları bilgilendirme amaçlı 2 senedir bu koleksiyonu yapıyorum. Lastikten çıkan cisimleri tanıtım amaçlı sergiliyorum. Lastiği patlatan cisimleri vatandaşa gösteriyoruz. İlginç şeyleri görünce vatandaşlar da şaşırıyor. En ilginç gelen şeylerden biri yaklaşık 40 santimetre boyunda demir kazıktı. Daha ilginç olanları da vardı. Örneğin bir lastiğin üzerinden takma diş çıktı. Sadece alt damak kalmış ve üzerinde 2 diş vardı. Vatandaştan takma dişi sergilemek istediğimde kabul etmedi. “Hatıra saklayacağım“ diyerek kendisi aldı. Bir kez de bir araba lastiğinden G-3 mermisi çıktı. Sergilemek için vatandaştan rica ettim fakat o da kendisi mermiyi aldı. Sergiyi ilk kez yaptığımda vatandaşlar inanmamıştı. Ben de lastik patlatan cisimlerin fotoğrafını cisim lastik üzerindeyken çekmeye başladım. Müşterilerin yoğun ilgisiyle karşılaştım” dedi.