Sosyal sorumluluk projesi kapsamında hayat geçirilen ve can dostlarına sahip çıkmayı amaçlayan kuş evlerinin montajı, son olarak Yeniceköy Mahallesi'nde yapıldı.

Ayrıca Yeniceköy Mahallesi dışında Kurşunlu, Cerrah, Çeltikçi ve Edebey Mahallelerinde de toplamda 18 kuş evinin montajı da yapılacak.

YENİCEKÖY'E YERLEŞTİRİLDİ

Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir ve Kent Konseyi yetkilileri Yeniceköy Hizmet Binası çevresine yerleştirilen kuş evlerini yerinde görerek, öğrencilerin hayvan sevgisinin artmasına ve sosyal sorumluluk kazanmalarına vesile olan bu tür projelerin bundan sonra da artarak devam etmesi noktasında birleştiler.

Kuş evlerinin montajlanarak Yeniceköy Hizmet Binası çevresine yerleştirilmesi ile alakalı açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın, "Mobilyanın ve Ahşap İşçiliğinin merkezi olan şehrimizin, ahşabı zanaattan sanata çevirmeyi öğrenen mobilya bölümü öğrencilerinin hem kendilerini geliştirmeleri hem de böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer alarak doğaya ve hayvana sahip çıkmayı öğrenmeleri açısından bu projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz" dedi.

"SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK"

Şehrimizde yaşayan her bir vatandaş, her bir İnegöllü kadar önem verdiğimiz sokak hayvanlarını sahiplenme adına onların barınma ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla hayata geçirdiğimiz barınak üretme kampanyamız her geçen gün artarak devam ediyor diyen Başkan Yardımcısı G. Sabri Günaydın;

"İnegöl Belediyesi olarak bu güne kadar sokak hayvanlara yönelik pek çok projeyi hayata geçirdik. Bu kapsamda sokak hayvanlarımıza yönelik gerek şehir merkezindeki suluk ve beslenme odakları gerek şehrin dışına yerleştirdiğimiz beslenme odakları, gerek hayvan barınağımızda verdiğimiz aşılama, kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemleri gerekse hizmete açtığımız pisi bahçe kedi yaşam merkezi olmak üzere birçok projeyi hayata geçirerek sokak hayvanlarını koruyucu projeler ve hizmetler yapma peşindeyiz" dedi.

BARINAK ÜRETME KAMPANYAMIZ

İYİ Parti’de üst düzey istifa! İYİ Parti’de üst düzey istifa!

Ayrıca sokak hayvanlarımıza daha modern bir yer kazandırmak ve can dostlarımıza daha kaliteli bir hizmet vermek adına yeni yapacağımız hayvan barınağı için de hazırlıklarımız devam ediyor diyen Günaydın;

"İnegöl Belediyesi olarak 2016 yılı başında hayata geçirdiğimiz ve sokak hayvanlarının yaşamsal şartlarını iyileştirme adı altında ilçe halkından büyük bir teveccüh gören barınak üretme kampanyamıza daha önce İnegöl Meslek Yüksek Okulu ve Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesinin ardından bir katkı da bildiğiniz gibi Zübeyde Hanım Ana Okulu'ndan gelmişti.

Bu kapsamda Öğrencilerimizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında ortaya koyduğu barınaklar, Kültürpark içerisinde oluşturulan Pisi Bahçe Kedi Yaşam alanına ve şehrimizin muhtelif yerlerindeki koruluk alanlarına yerleştirilmişti" dedi.

"KUŞ EVLERİMİZİN MONTAJLARINI YAPIYORUZ"

Bunun yanında bildiğiniz gibi Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencilerimizin sokak hayvanları için ürettikleri ve hünerli ellerinden çıkan kuş evlerini daha önce teslim almıştık diyen Günaydın;

"Bunun akabinde de Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin yaptığı kuş evleri şehrin dört bir tarafına yerleştirilmeye başlanmıştı. Bugünde öğrencilerimizin hünerli ellerinden çıkan kuş evlerinin montajını yapmak için Yeniceköy Mahallesine geldik.

Ayrıca Yeniceköy Mahallemiz dışında Kurşunlu, Cerrah, Çeltikçi ve Edebey Mahallelerinde toplamda 18 kuş evinin montajını yapıyoruz. İleriki günlerde de şehrimizin muhtelif camilerinin duvarlarına 16 adet kuş evinin montajını yapmayı düşünüyoruz" dedi.

"PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Özellikle öğrencilerimizin can dostlarımız olan sokak hayvanlarına göstermiş oldukları bu duyarlılık için kendilerine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak istiyorum diyen Günaydın;

"Mobilyanın ve Ahşap İşçiliğinin merkezi olan şehrimizin, ahşabı zanaattan sanata çevirmeyi öğrenen mobilya bölümü öğrencilerinin hem kendilerini geliştirmeleri hem de böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer alarak doğaya ve hayvana sahip çıkmayı öğrenmeleri açısından bu projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz.

Ağaç işçiliği ve mobilyasıyla ününü tüm dünyaya duyuran ilçemizde öğrencilerimizin kendi tasarımlarıyla kendi hayal güçleriyle ürettikleri bu ahşap yuvaların ilçemize ayrı bir değer kattığını düşünüyoruz. İlçemizde bulunan hayvanların doğal yaşam ortamlarında en iyi şekilde yaşayabilmeleri için projeler üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Günaydın son olarak;

"İnegöl olarak bizimde bu güzel projeye malzeme tedarikiyle 20 bin liralık bir desteğimizin olduğunu da buradan belirtmek istiyorum. Ayrıca bu kuş evlerinin üretiminde emeği geçen Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrencilerine ve öğretmenleri Karani Biber hocamıza ve Okul Müdürü Tayyip Ali Demir hocamıza, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Sokak Hayvanları Çalışma Grubuna teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

Hayata geçen kuş evi projesi hakkında konuşan Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Tayyip Ali Demir de,

"İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi ile ortaklaşa olarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekten güzel bir projeye imza attık. Can dostlarımız olan sokak hayvanlarına yönelik barınma ve kuş evleri yapım işlerini etap etap tamamladık. Bugün 18 adet kuş evini Yeniceköy Mahallemizden başlamak üzere şehrimizin muhtelif yerlerinde montaj işlerini tamamlayarak kuşlarımızı yeni yuvalarına kavuşturmuş oluyoruz.

Projenin hayata geçmesinde okulumuzun Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğrenci ve öğretmenlerine yürekten teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.