Heykelde düzenlenen yarışmanın finali, İstiklal Marşının okunması ile başladı. Yüksel Arslan hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda konuşan Ateş Karıncaları Dernek başkanı Tarık Bostancı, yarışmanın ilkini düzenlediklerini söyledi.

Bostancı şöyle konuştu;

"Bir dünya düşününki bir taraf gülerken diğer tarafta insanlar kan gözyaşı zulüm ile boğuşmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri de Peygamberimiz (s.a.v.)'in hadisi şerifte 'Size iki şeyi emanet bırakıyorum; onlara sımsıkı sarılıp bağlandığınız müddetçe doğru yoldan sapmayacaksınız! O iki şey Allah'ın kitabı ve Benim sünnetimdir.' diye belirttiği üzere Kuran ve sünnete yeteri kadar sahip çıkamadığımızdandır. Cenabı Hak'tan duamız odur ki bu programımız ve bunun gibi tüm programlar hayırlara vesile olur ve uyuyan gönüllerin uyanmasına yardımcı olur" dedi.

"KONUŞARAK DEĞİL ÇALIŞARAK YOL ALIYORUZ"

Ensar Vakfı İnegöl Şubesi başkanı Fatih Bayram ise "Ensar Vakfı ve Ateş Karıncaları olarak konuşarak değil çalışarak yol alacağız parolasıyla yürüyoruz. Şu anda maalesef çalışarak yol alan kafir iken Müslümanlar her ortamda sadece konuşmakla meşgul. İnsanların en hayırlısı Kuranı öğrenen ve öğretendir, okuyan ve okutandır. Rabbim tüm çocuklarımıza Kuranı Kerim okumayı öğretmeyi nasip etsin inşallah. İşte tamda bu doğrultuda yapılan İslami çalışmaların artması ve daha çok genç kardeşimize ulaşabilmek için sürekli yer talebinde bulunuyoruz. İnşallah bir gün sesimiz duyulur ve çalışmalarımız artarak devam eder. Çünkü makam ve mevkiler gelip geçicidir. Asıl olan geride bırakılacak olan güzel hizmetlerdir" diye konuştu.

Son olarak konuşan Belediye Başkan vekili Ahmet Kara da: "Ecdadımız Osmanlı, Kuranı Kerime ve alimlere çok büyük değerler vermiştir. Günümüzde de çok şükür yine en güzel şekilde hafızlar, hocalarımız yetişiyor" dedi.

Cemaatle namaz kılan kişinin Fatiha okumasına gerek var mı? Cemaatle namaz kılan kişinin Fatiha okumasına gerek var mı?

Konuşmaların ardından jüri üyeleri Mehmet Kızılarslan, Nazmi Özden, Saim Yıldız, Hasan Tüfekçi'nin oylarıyla, yarışmaya katılan 14 yarışmacı arasında 9 yarışmacı finale kaldı. Konusunda uzman 4 jüri üyesinin puanlama sisteminin neticesinde yarışma birincisi İrfan Dönmez, ikinci; Bilal Nuri Başkurt ve üçüncü de Talha Özalp oldu.

Yarışma öncesi belirlenen birinciye 3000 TL, ikinciye 2000TL ve üçüncüye 1000TL para ödülleri ilk 3' giren yarışmacılara takdim edilirken; tüm yarışmacılara da mansiyon ödülü olarak hediye çekleri verildi.