Kuran bülbülleri

İlçe Müftülüğünün Yaz Kuran Kursları Şöleni, önceki akşam Anfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Programda, Kuran kurslarına devam eden yüzlerce öğrenci seslendirdikleri ilahiler ve Kuran tilavetleriyle büyük alkış aldı.

? Özgür YILDIRIM

TATİLDE DE KURAN'LA BULUŞTULAR

İnegöl İlçe Müftülüğü'nün, Yaz tatilinde planladığı, 2 ay süren Yaz Kuran Kursları sona erdi. Yaz tatilini, Kuran Kurslarında en güzel şekilde geçiren öğrenciler, Kuran'la buluştular. Farklı Kuran Kurslarında öğrenim gören yüzlerce öğrenci, yaz boyunca öğrendiklerini, Anfi Tiyatroda düzenlenen final programında anne ve babalarına sunma imkanı buldular.

YAŞLARI KÜÇÜK DAVALARI BÜYÜK

Anfi Tiyatro'da gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Kazım Güzel bir konuşma yaptı. Güzel konuşmasında;

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

"Peygamber Efendimiz 'Sizin en hayırlınız Kuranı öğrenen ve öğretendir' diye buyuruyor. Ümmetin en hayırlısına işaret ediyor. Ümmetin en hayırlısı olma yolunda adım atan yavrularımızla beraberiz.

Kuran ehli olacak yavrularımızı yürekten alkışlıyoruz. Yaşları küçük davaları büyük, boyları kısa idealleri yüksek, istikbal umudumuz Kuran neslini selamlıyoruz" dedi.

HAYIRLI EVLATLAR YETİŞTİRİYORUZ

"Bu yavrularımız bizim geleceğimizdir, istikbalimizdir" diyen Müftü Güzel;

"Onlar bizim için Cenabı Hakk'ın rızasına erme vasıtalarıdır. Amel defterinin kapanmaması, açık kalma vesilesidir.

Efendimiz buyuruyor ki; 'İnsanoğlu öldüğü zaman, bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat' Hayırlı nesiller yetiştirenin amel defteri açık kalıyor" diye konuştu.

KURAN VE SİYERİ NEBİ DERSLERİNİ ALIN

2 aylık Yaz Kuran kurslarının sona erdiğini anımsatan Güzel, şöyle devam etti: "Yavrularımız 2 ay Kuran'la buluştular. Yeter mi? Tabii ki yetmez.

Yavrularımız okullarında Kuran ve Siyeri Nebi derslerini de alsınlar. Okulda da dini eğitimleri devam etsin. Her evimiz Kuran Kursu olsun. Yaz Kuran Kurslarını evlerimizde devam ettirelim"

ANFİ TİYATRO HINCA HINÇ DOLUYLU

Konuşmanın ardından Kuran Kurslarına öğrenim gören öğrenciler, Kuran tilaveti, dualar ve ilahilerle öğrendiklerini Anfi Tiyatro'yu dolduran binlerce kişiye sundu.