ÖZLÜCE MAHALLESİNDEN BAŞLADI

İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde yapılan yatırımlar kapsamında havaların ısınmasıyla birlikte parke taşı uygulamasına hız verdi. Pek çok kırsal mahallede yapılacak çalışmayla, toplamda 50 bin m2 parke taşı uygulanacağı açıklandı. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ve AK Partili yöneticilerle birlikte Özlüce Mahallesinde devam eden parke taşı uygulamasını yerinde inceledi. İnceleme sonrası bir açıklama da yapan Başkan Taban,

"Bugün Özlüce Mahallemizdeyiz. Çok kıymetli mahalle sakinlerimizle AK Partimizin kıymetli yöneticileriyle, çalışma arkadaşlarımızla beraberiz. Bir vesileyle aslında ziyaret edelim istedik. Başlattığımız çalışmaları yerinde görelim, tamamlandığında da son halini gelip görmek istiyoruz.

Devlet millet el ele sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bir kere şunu biliyoruz, vatandaşımız için ne yapsak az. Bunu yaparken de imkanlar dahilinde yapmaya çalışıyoruz. Geçmişte parke taşlarımız gelmişti ama bunların uygulamasıyla ilgili bir miktar beklemek durumunda kaldık" dedi.

Özlüce'de 1750 m2 parke taşı uygulanacağını ifade eden Taban,

"Buradan Özlüce vesilesiyle duyurmuş oluyoruz ama sadece Özlüce mahallemizde değil pek çok kırsal mahallemizde toplamda 50 bin m2 parke taşını döşeyip işçiliklerini tamamlayarak hizmete almış olacağız. Burada da eksik görülen, önceliği olan yerlerin taş döşemeleri yapılarak en azından mahallemizin önemli olan noktalarında güzelleştirmeler yapılmış olacak.

Özlüce Mahallemizde 1750 m2 parke taşı döşeme işini başlatmış olduk. Yaklaşık 50 bin lira da bir maliyeti var çalışmanın. Ama önemli olan sağladığı fayda. 1 lira, 1 kuruş da maliyeti olsa, önemli olan sağladığı katkı" diye konuştu.

KIRSALDA DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Başkan Taban, Büyükşehir kanunuyla birlikte kırsal mahallelerde ciddi bir değişim ve dönüşümün başladığını dile getirerek:

"Tabi ki Büyükşehir kanunuyla beraber aslında kırsal mahallelerimizde bir dönüşüm başladı. Bunların bunun 5 yıl içerisine sığdırmaya çalıştıklarımızı sığdırdık. Bunların pek çoğunun büyükşehir belediyemiz eliyle gerçekleştiğini de belirtmemiz lazım. Ben Alinur Başkanımıza da teşekkür ediyorum. O da Büyükşehir Belediyesinde göreve gelir gelmez Bursa'mızın tüm ilçelerinin eksiklerini gidermek için gayret sarf ediyor. Biz de ilçe belediyesi olarak sonuçta Özlüce bizim mahallemiz ve eksiklerini gidermek için çalışıyoruz.

Geçmişte burada bir çocuk oyun alanı oluşturulmuştu, camimizle ilgili bir desteğimiz olmuştu, Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla ceviz soyma makinesi gibi desteklemeler yapıldı. Burada tabi bir dönüşüm hedefleniyor. Köyler orijinal yaşam alanlarımız olsun ve buralarda kesinlikle vatandaşlarımız yaşasın istiyoruz. Bizler de onların oradaki eksiklerini giderelim istiyoruz.

Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi Murat Kurum 3 ilçede vatandaşlara seslendi

Dolayısıyla imari anlamda da şehir yaşamına uygun bir yapıya doğru dönersek zaman içerisinde, burada yaşayan vatandaşlarımız da bundan mutlu olur. Yapılan hizmetlerin mahallemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum" açıklamalarında bulundu.