Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?
20 ESERİ VAR

İnegöl Eymir Köyü’nde 1930 yılında doğan Nadir Gezer Arifiye Köy Enstitüsü ve Gazi Eğitim Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra yurdun çeşitli ilçeleri ile İnegöl Ortaokulu, Bursa Anadolu Lisesi olmak üzere birçok okulda yönetici ve öğretmen olarak çalıştı.

Yayınlanmış 20 eseri bulunan Nadir Gezer, Kütüphaneler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Özel Kosova Ufkum İlkokulu’nda düzenlenen kitap imza gününe katıldı.

MUTLAKA OKUYUN

Öğrenciler hem kitaplarını imzalattılar hem de yazarı yakından tanıma fırsatı buldular. İmza programından sonra bahçede öğrencilerle sohbet eden Nadir Gezer, okumayı çok sevdiğini, çok kitap okuduktan sonra öğrendiklerini içinde şekillendirdiğini ve sonra bunları yazıya döktüğünü, okumanın insanı olgunlaştırdığını, mutlaka yatmadan önce her öğrencinin her akşam hafta içi ve hafta sonu dinlemeden kitap okumayı alışkanlık haline getirmesi gerektiğini belitti.

Bir de öğrencilere ilkokul öğrencisiyken 10 Kasım 1938 günü yaşadığı Atatürk’ün ölümüyle ilgili bir anısını anlattı. Atatürk’ü iyi tanımaları gerektiğini belitti.

ÇOK YÖNLÜ ETKİNLİKLER

Öğrencilerle yapılan sohbetin ardından konuşan Özel Kosova Ufkum İlkokulu Müdürü Erol Baştürk, şair, öykü ve roman yazarı Nadir Gezer’i okullarında ağırlamaktan büyük onur duyduğunu, söyledi.

Baştürk, çok yönlü etkinliklerle öğrencileri hayata hazırladıklarını, imza gününe katkı sağlayan velilere de teşekkür etmeyi bir borç bildiklerini, velilerle gurur duyduklarını belirterek, yazarın okula davetinde katkısı bulunan Çağdaş Eğitim Kooperatifi Genel Müdürü Zeki Baştürk’e de teşekkür etti.