Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, dün parti binası önünde yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensuplarının yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban'ın da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

HAİNCE VE KALLEŞÇE SALDIRDILAR

Halil Büyükışıklar, yaptığı konuşmada; "Korkmuyoruz, sinmiyoruz, yılmıyoruz ve haykırıyoruz. Dün gerçekleşen saldırı Türkiye Cumhuriyetine, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne, yani CHP ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltuğunda oturan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılmış hain ve bir o kadar da düşündürücü bir saldırıdır. Asla kabul edilemez. Bu güzel ülkede artık hiçbir günümüz aydın başlamamaktadır. Bu sabah Cizre'de Çevik Kuvvet Amirliğine bomba yüklü araçla haince ve kalleşçe saldırılmıştır. Bu hain saldırıları ve Genel Başkanımıza karşı hazırlanan roketli hain pusuyu kınamaktan öte yapanlardan ve onlara çanak tutanlardan hesap sormak CHP olarak boynumuzun borcu olacaktır. Terör ve teröre yardım, yataklık edenler bilsinler ki bizler sonuna kadar onurlu mücadelemize devam edeceğiz. Dün gerçekleşen bu hain saldırıda amaç sadece Genel Başkanımızı öldürmek değildir, hedeflenen şey Türkiye'de bir iç savaş çıkartma mücadelesidir. CHP ve halkımız bu oyuna gelmeyecek kadar itidalli ve vatan sevdalısıdır"

BİR CANIMIZ VAR, FEDA OLSUN VATANA

CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı CHP'nin kazandığı Pınarbaşı'na kayyım atandı

"Dün CHP üzerinden oynanan bu oyunun tutacağını zanneden şer odakları 15 Temmuz'da elde edemediklerini Genel Başkanımıza gözdağı vererek gerçekleştirebileceklerini zannedecek kadar acziyet ve ihanet içerisinde olan şerefsizlerdir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu korkusuzca, kararlılıkla ve metanetle programına devam ederek gereken cevabı vermiştir. Allah'ın verdiği bir canımız var o da bu memleket için feda olsun diyen Genel Başkanımıza buradan diyoruz ki; bizim de bir canımız var, feda olsun vatana. Genel Başkanımızın ve bizlerin tek üzüldüğü şey şerefli vatan evladımız Fatih Çaybaşı'nın şehit düşmesi ve 2 askerimizi yaralanmasıdır" dedi.

EL ELE KUTLAYALIM

İnegöl Belediyesi ve STK'lara da seslenen Büyükışıklar; "Bu hain pusu ve 15 Temmuz iç savaş provası sonrası tüm siyasi partiler, STK'lar, iç ve dış şer odaklarına göstermiştir ki Türkiye'yi ayrıştırmak, karıştırmak kolay değildir. Bu sebeple Kent Konseyimiz ve Belediye Başkanımızdan önemle bir talebimiz var. Gelin 30 Ağustos'ta ve 6 Eylül'de hem Zafer Bayramımızı hem de kurtuluşumuzu hiçbir siyasi ideoloji gütmeden tüm ilçe halkımızla el ele, kol kola kutlayalım. İnegöl'de birlik, beraberlik ve bayram coşkusunu iliklerimize kadar hissedelim. Dün Genel Başkanımıza yapılan saldırıda şehit düşen Fatih Çaybaşı'na ve bugün Cizre'de şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyor, her 2 saldırıda da yaralanan asker ve polis kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

KINIYOR, LANETLİYORUM

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise şunları söyledi: "CHP'de Genel Başkanımız nezdinde böyle bir olay yaşandığı için Sayın İlçe Başkanımıza, çalışma arkadaşlarına ve hepimize çok geçmiş olsun. Nazik davetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Böyle bir olayı tasvip etmemiz mümkün değil. Tüm samimiyetimle şuan iliklerime kadar bunu hissediyorum. Bundan duyduğumuz rahatsızlığı hangi cümleyle ifade edeceğimizi bilemiyorum ama bu vatanı kimse bölemeyecektir, bundan eminim. 15 Temmuz'da yaşanan senaryo sonrasında milletimiz tek yürek oldu, bu insanlara cevabı verdi. Bundan sonra böyle bir olayın yaşanması durumunda aynı benzer duruşun sergileneceğini hissediyorum. Kimsenin bunu test etmesini tavsiye etmiyorum. Dolayısı ile dün Artvin'e giderken CHP Genel Başkanımızın başına gelen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Böyle bir şey kabul edilemez. Bu değil Sayın Kılıçdaroğlu'nun, her kim vatandaşımızın başına gelmiş olsa aynı duygu ve düşünce içerisinde olurum. Böyle bir şeyi asla kabul edemeyiz. Sonuçta vatanımızın birliğine, bütünlüğüne, bağımsızlığına, bayrağımıza yapılmış bir hareket olarak kabul ediyorum. Bir daha asla kimsenin hiçbir şekilde tekrar etmemesi adına da buradan bu açıklamayı yapma gereği hissediyoruz. Öncelikle CHP seçmenlerine, sevenlerine, onların değerli yöneticilerine, bu partinin genel başkanına ve tüm halkımıza geçmiş olsun"