Konya Kültür gezisinde; Meram Bağları, Alaaddin Tepesi ve Camisi, Selçuklu Saray Kalıntıları, İnce Minare ve Karatay Medresesi, Şems-i Tebrizi Cami ve Türbesi, Selimiye Cami, Mevlana Müzesi, Üçler Mezarlığı ve İstiklal Harbi Şehitliği ve Akşehir'deki Nasreddin Hoca Türbesi gibi önemli tarihi yerler gezildi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak vatandaşlara tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıtarak, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla geçtiğimiz senelerde başlattıkları Kültür Gezileri Projesine halktan gelen yoğun talep doğrultusunda bu yılda devam ettiklerini söyledi.

9 EYLÜL'E KADAR SÜRECEK

Kültür Gezilerinden bu sene 2 bin 848 vatandaşın faydalandığını aktaran Başkan Aktaş, "İnegöl halkının yoğun ilgi gösterdiği Konya Kültür gezisine katılım gösteren ilk kafilemizi geçen hafta 17 Temmuz Pazar akşamı uğurladık. 09 Eylül 2016 tarihine kadar sürecek Konya kültür gezisine 24 sefer düzenleyerek toplamda 1086 vatandaşımızı Konya'nın tarihi yolculuğuna çıkaracağız."

"Manevi bir atmosferde süren, milli ve manevi değerleri tanıtmak, kültürel değerlere farkındalık kazandırmaya yönelik yapılan kültür gezisi İnegöl halkının beğenisini kazandı" dedi.

İnegöllü şair İhsan Deniz'i tanıyor musunuz? İnegöllü şair İhsan Deniz'i tanıyor musunuz?