Şehrin temizliği için yoğun bir mesai harcayan İnegöl Belediyesi, ilçe genelinde bulunan 2200 adet çöp konteynırının da temizliği ve dezenfektesi için de çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda 3 ayda bir periyodik olarak yapılan konteynır temizlikleri Temizlik İşleri Müdürlüğü personelince yürütülüyor.
2200 ÇÖP KONTEYNIRI
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, çöp konteynırlarının temizliği ve dezenfektesi ile ilgili yapılan çalışmalara ilişkin açıklama yaptı. Mimar Sinan Caddesi üzerinde devam eden konteynır temizleme ve dezenfekte çalışması sırasında konuşan Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İnegöl Belediyesi olarak ilçe halkının çevre sağlığını korumak, aynı zamanda temiz ve sorunsuz bir şehir için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
Bu konuda yapılanların sözde kalmadığını da kaydeden Adil Kansu, "Kentimizdeki evsel atık toplama, yolların süpürülmesi, çöplerin düzenli olarak alınması konusunda tüm çalışmalar büyük bir titizlikle yürütülüyor. İnegöl Belediyesi olarak çevre sağlığı ve hijyen konusunda son derece hassas davranmaya çalışıyoruz.
Bu kapsamda İnegöl merkez mahalleleri, eski adıyla belde ve köyler olmak üzere İnegöl'e yeni bağlanan mahallelerimiz de dahil olmak üzere mahallelerimizde bulunan cadde ve sokaklarda çöplerin biriktirildiği 2200 adet 400 Lt ve 800 Lt'lik çöp konteynerlerini yıkama ve dezenfekte aracıyla belirli periyotlarla temizliyoruz" dedi.
KÖTÜ KOKU YAYMASI ENGELLENİYOR
Konteynır temizliği ve dezenfekte çalışmaları hakkında da konuşan Adil Kansu, "Yapılan çalışmalar hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse; konteynerler çevre dostu yıkama aracı ile hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde konteyner içerisinde bulunan çöp suyunu araç içine alacak şekilde sıcak deterjanlı su ile yıkanmaktadır.
Konteynerlerin yıkanmasının ardından parfüm içeren özel solüsyonla dezenfekte edilen konteynerler, gerçekleştirilen yıkama sonucunda çevreye herhangi bir şekilde kötü bir koku vermemektedir. Yıkama sonrası gerçekleştirilen bu dezenfeksiyon işlemi sayesinde konteyner içindeki atıklardan oluşabilecek bakteri ve mikroorganizmaların önüne geçilmektedir.
Kötü bir görüntü kirliliği oluşturmaması için konteyner yıkama ve dezenfekte işlemini konteynerin konuşlandığı yerde yapıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürdüğümüz bu temizlik çalışmalarını belediye olarak layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
HEPİMİZİN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMASI LAZIM
Açıklamasında vatandaşlara çağrıda da bulunan Kansu, şöyle konuştu:
"Tabi ki belediye olarak temiz bir çevre bilinci ortaya çıkarmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalara vatandaşlarımızın da gerekli hassasiyeti ve duyarlılığı göstereceğine inancımız tamdır.
Bu kapsamda vatandaşlarımızın zamansız çöp çıkarmamalarını, ev ve işyerlerinin önlerini temiz tutmalarını, yol ve kaldırımlara ambalaj atığı ve sigara izmariti gibi çöpler atmamalarını önemle rica ediyoruz. Benim ilçe halkımızdan ricam; kış geliyor. Lütfen konteynırların içerisine kor ve kül atmayalım.
Konteynırlarımız yanıyor ve zarar görüyor. Ağaç işlerinde de hala problem devam ediyor. Bir iyileşme yok. Yine yeşil alanlar, boş arsalar, dere kenarları ve yol kenarları endüstriyel atıklarla dolu. Evsel atıklar için koyduğumuz konteynırların içerisi de yine endüstriyel atıklarla dolu. Bu konuda özveri ve gayret istiyorum.
Bu konuda hepimizin üzerine düşeni yapması lazım. İlçemizin temiz ve estetik bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızın hız kesmeden devam edeceğini buradan belirtirken, Konteyner yıkama ve dezenfekte çalışmasının hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum."

Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı Sosyal medya burun estetiğine ilgiyi arttırdı