Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları Nasıl belediye başkanı olabilirim? Adım adım belediye başkanı olmanın yolları
Kırmızı Koltuk programına katılan Sedat Kızılcıklı, adaylık için 2015 yılında son müracaatını yaptığını söyleyerek, “İlk defa bu programda açıklıyorum. Bundan sonra aday olmayı düşünmüyorum. Bu benim son adaylığım” dedi.

MUHALEFET ZİHNİYETİNİ DEĞİTİRMELİ
AK Parti’nin en kötü yüzde 46 oy alacağını iddia eden Kızılcıklı, “Yapılan anket sonuçlarında da tek başına bir AK Parti iktidarı gerçeği ortaya çıkıyor. Ben 330 ve 350 sayısının üzerinde milletvekili sayısı bekliyorum. Bunlar sağlanırsa yapılacak olan çalışmalar çok daha hızlı hale gelecektir. Ben bugünkü tablonun çok fazla değişeceğini düşünmüyorum. Türkiye’de iktidar değil muhalefet problemi var. Muhalefet kendini değiştirmedikçe bu tablo böyle gider. AK Parti Türkiye’yi büyüttü, Türkiye’de AK Parti’yi büyüttü” ifadelerini kullandı.

İNEGÖL’E SORARSALAR ‘KIZILCIKLI’ DER
Siyasette hiçbir şeyin garantisi olmadığını söyleyen Kızılcıklı, şunları söyledi: “Ben müracaatımı yaptım ama siyasette hiç bir şey garanti değildir. Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu haricinde kimsenin yeri garanti değil. Herkesin bunu bilerek hareket etmesi gerekiyor. Ben de aday adaylığı başvurumu mutlulukla yaptım. Adaylık müracaatımı duyan herkes beni aradı ve çok mutlu olduklarını söylediler. Ben İnegöl’e ve İnegöllülere güveniyorum. Sedat Kızılcıklı’nın İnegöl’de iz bıraktığını düşünüyorum. İnegöl’e sorarsalar, İnegöl Sedat Kızılcıklı der. Ben kendimi genel merkezin takdirine bıraktım. Bu takdiri benim için kullanırsa elimden gelen hizmeti yaparım. Başkası aday gösterilirse o isimle omuz omuza çalışırım ancak bir daha adaylık müracaatı yapmam.”

ESKİ VEKİL OLMAM BENİM İÇİN AVANTAJ
Eski bir milletvekili olmasının seçimlerde kendisi için avantaj olacağını ifade eden Kızılcıklı, “AK Parti kendi içerisinde kan değişimi yapıyor. Sürekli aynı işi yaptığınızda bazı şeyleri gözden kaçırabilirsiniz. AK Parti’de kan değişimi yapıyor. 1 dönem ara vermelerine ve devam etmelerine fırsat veriyor. Biz ilk başta 1. Dönem 360 milletvekiliydik. Bu sayı 3. Dönemde 75 sayısına kadar düştü. Ak Parti kendini yenileyerek büyüyor. Bu partimize güç ve dinamizm kazandırıyor. Ben 3 dönem kuralının kalkmasını savunuyordum ama bugün çok doğru buluyorum” diye konuştu.

SEÇİLİRSEM ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Milletvekilliği döneminde birçok hizmetin İnegöl’e gelmesinde rolü olduğunu ifade eden Kızılcıklı, “Ben milletvekilliğimin son günlerinde bile projeler için çalıştım. İnegöl Devlet Hastanesi’nin projesinin imzasını benim vekilliğimin son günlerinde attık. Eğer ben milletvekili seçilirsem İnegöl için elimden geleni yapacağım.” Şeklinde konuştu.