Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"
Sedat Kızılcıklı, Ankara dönüşü Orhan İnegöl Köftecisi’nde basın mensuplarıyla akşam yemeğinde buluştu.

DEMİREL’İ DE ARADIM
Kızılcıklı, yaptığı açıklamada; “AK Parti de milletvekilliği aday adaylığı süreci sona erdi. Birçok arkadaşımız, eşimiz dostumuz, parti teşkilatlarından aday olmayacağımla ilgili sorular soruyor ve telefonlar açıyorlardı. Ben de Ankara’ya gideceğimi ve ondan sonra bu kararı vereceğimi ifade etmiştim. 2-3 gündür Ankara’daydım. Yeni döndüm. Milletvekilliği aday adaylığı müracaatımı Ankara genel merkeze yaptım. Bursa İl Başkanımızı iki gün önce aradım, adaylık başvurusu yapmayı düşünürsem Bursa’ya mı Ankara’ya mı yapmam gerektiğini sordum. İl başkanımız da mevcut veya geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış olan arkadaşlarımızın kendilerine takdiri bırakıyoruz dedi. Ben de Genel Merkeze müracaatımı yaptım. Müracaattan sonra AK Parti İlçe Başkanımız Adem Demirel’i de aradım. Kendisini de bilgilendirdim. Şimdi sizlerle aracılığıyla İnegöl kamuoyunu bilgilendirmek istedim” dedi.

BİR KEZ DAHA TEK BAŞINA İKTİDAR
“Bursa’da da 200’e yakın aday adaylığı müracaatından bahsediliyor” diyen Kızılcıklı; “İnegöl’de de 10’a yakın aday adaylığı için başvuru yapan var. Dolayısıyla partimizin bu kadar adaylardan rağbet görüyor olması AK Parti’nin iktidara yakın durduğu, önümüzdeki genel seçimler de yine tek başına iktidara geleceğinin önemli işaretlerinden birisi olarak görüyorum. Bende bu yolculukta kurucu ilçe başkanı olarak ve 9 sene Bursa ve Bursa’nın bütün ilçelerine, İnegöl’e de çok büyük hizmetlere; doğalgaz, duble yol, hastane, oylat yolu, mobilya OSB, İşletme fakültesi, Fen lisesi, öğretmen lisesi gibi hizmetlere vesile olmuş kardeşiniz olarak, eğer listeler de yer bulursak genel merkez takdirini bizden yana kullanırsa, milletvekili seçilip Bursa ve İnegöl’ü temsil etme şansı yakalarsak, aynı hizmetlere devam etmeye çalışacağız. Genel merkez yapacağı liste de takdirini farklı kullanırsa biz yine AK Partiye hizmet etmeye, aday gösterilen arkadaşlarımıza en büyük destek vermeye, İnegöl’e de hizmet gelmesi için çalışmalara devam edeceğiz. İnegöl ve Bursa’dan bizi arayan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Artık takdir genel merkezdedir.” ifadelerini kullandı.

7 NİSAN’DA NETLEŞECEK
Kızılcıklı, mevcut ve geçmiş dönemler de milletvekilliği yapmış olan kişilerin temayül yoklamasına girmeyeceğini de aktararak şunları söyledi: “Dolayısıyla biz ön seçime girmeyeceğiz. Öyle bir çalışmanın içerisinde belki olmayacağız ama anladığım kadarıyla anket çalışmalarıyla ve diğer yoklamalarla genel merkez en son 7 Nisan’da bir belirleme yapacak. Yüksek seçim kuruluna listeyi teslim edecek. Bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. AK partinin bu seçimler de başarılı olması için arkadaşlarımızla çalışacağız. Aday adayı olan arkadaşlarıma çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Hepimiz hayırlı olsun”

ANKETLE KARAR VERİLSİN
Basın mensuplarının ‘Şansınızı nasıl görüyorsunuz"’ sorusuna Kızılcıklı, şu yanıtı verdi: “Genel Merkezin takdiri nasıl olacak bilmiyorum. İki türlü düşünmek gerekiyor. Birincisi genel merkez, bu seçimler de hazırlandığımız yol da hem parti hafızamızı yerinde tutmak için hem de seçim bölgelerinde sevilir gördüğü adayları tekrar listeye koyarak tecrübelerinden faydalanmak isteyebilir. Ama bunun haricinde birçok milletvekili arkadaşımız meclise geldiler, daha farklı daha genç arkadaşlara yol açacağız diyebilirler. AK parti bu seçim de en yüksek oyu almak isteyeceğine göre anketlere önem vereceğini düşünüyorum”

“Anket yapılsın, Sedat Kızılcıklı’dan daha iyi çıkan arkadaşlarımız varsa onların aday gösterilmesini isterim. Çünkü önemli olan partimizin en yüksek oyu alması… Sedat Kızılcıklı önde çıkıyorsa o zaman Sedat Kızılcıklı’yı aday göstersinler. Bu anlamda İnegöllü kardeşlerimizden destek bulacağımı tahmin ediyorum. Ben İnegöl’de bürokrasi, teşkilatımız, STK’larla tam bir uyum içerisinde çalıştık. Bu büyük hizmetleri hep bu uyum sayesinde yaptık. Bu uyumun devam edeceğini düşünüyorum. Halkımızın bize olan sevgisinin büyük olduğunu düşünüyorum”