AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Alper Taban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı açılışı programında konuşan okul müdürü Necati Küçükoğlu, okumayı yeniden sevdirmek için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.

Küçükoğlu yaptığı konuşmada, "Okumaya yönelik olan ilginin azalmasından, sosyal medyanın okumanın yerini almasından dolayı okumayı yeniden sevdirmek, veli-öğretmen işbirliğini nasıl sağlarız anlamında çalışmalar yapmak istedik. Kütüphanenin ev ortamında yapılmasını uygun gördük."

VELİLER ÇAĞRIYA UYDU

"Velilerimizi de çağırıp öğrencilerimizle beraber okuma saatleri oluşturduk. Okulumuzu açan hayırseverimiz Abdullah Ezim bu projede bizim yanımızda oldu. Kütüphanemize 'Abdullah Ezim Kitap Okuma Evi' adını verdik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Hayırsever işadamı Abdullah Ezim ise, projenin hayata geçirilmesi ve hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ile Belediye Başkanı Alper Taban'ın ardından konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kur'an-ı Kerimin ilk emrinin oku olduğunu aktardı.

O Öğrencilere MEB Destek Verecek O Öğrencilere MEB Destek Verecek

ASLIMIZA DÖNELİM

"Okumaktan çok hoşlanmayan, güncel konuları dahi yüzeysel olarak geçiştiren bir toplum haline geldik" diyen Hüseyin Şahin, "Ceddimiz kitaplar yazan, eserler bırakan ve yeni buluşlar oluşturan bir nesildi. Asla dönmek gerekiyor. Bunun için de yatırımların olması gerekiyor. Abdullah Ezim'e teşekkür ediyorum, bu ihtiyacı okul yöneticilerimiz, Milli Eğitim Müdürümüz, köy sakinleri tespit ederek kapısını her daim çaldıklarında kendilerine el uzatan Abdullah ağabeyden destek aldılar."

"Ben müteşekkirim. Bu okulun açılışında Vali beyle teşrif etmiştik. İnşallah 2. OSB'de teknik olarak çocuklarımızın eğitimine destek verecek ve hükümetimizin de bireysel destekleyeceği bir okulu hayata geçiriyorlar. Hayat bitmiyor. Eğitim yatırımlarını geliştirmek gerekiyor."

BEYİN GÖÇÜ ALALIM

"Şuanda Türkiye'de beyin göçü denen bir hadiseyi yaşamıyoruz. Yetiştirdiğimiz insanlar beyin göçü denen transferle Avrupa'da, Amerika'da, yurtdışında kendilerini geliştirecek şartlara gidiyorlardı. Şimdi olay tersine döndü. Şuanda yabancılar Türkiye'ye gelip Türkiye'nin ekonomisine, eğitimine, sanayisine katkı koymak için çalışıyorlar. Şuanda Türk mühendisleri Türk helikopterini yaptılar, Türk tankını, füzelerini, silahlarını, otomobilini yaptılar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak Abdullah Ezim Kitap Okuma Evi'nin açılışı gerçekleştirildi.