Türkiye'nin en çok ilana sahip emlak sitesi Hürriyet Emlak, ülke genelindeki verilerden derlediği Ağustos 2018 Emlak Endeksi'ni açıkladı. Verilere göre; satılık konutların fiyatları Ağustos ayında da yükselmeye devam etti.

Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde satılıklarda metrekare ortalama fiyatı 2,031 TL olarak hesaplanırken kiralıklarda ise metrekare ortalaması 9 TL'ye ulaştı. Ülke genelinde konutların amortisman süresi ise ortalama 21 yıl olarak hesaplandı.

Bursa'da ise Temmuz ayında hareketlenen konut piyasası, hareketliliğini Ağustos ayında da korudu. Satılık konut fiyatlarının geçtiğimiz 6 ay içerisinde %2 yükseldiği Bursa'da amortisman süreleri kısalarak 20 yıldan 19 yıla düştü.

Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar? Kurban Bayramı'na Sayılı Günler Kala Kurbanlık Fiyatları Ne Kadar?

Bursa'daki kiralık konutlarda yükseliş gösteren ilçeler ise Orhangazi (%12 artış) ve Yıldırım (%5 artış) oldu. İl genelinde kiralık konutlarda 6 aylık ortalama metrekare fiyatı 10,05 TL olarak gerçekleşti. İnegöl'de ise kiralar düşme eğilimi sergiledi. İlçede kiralık daire fiyatlarında %2 oranında düşüş yaşandı.