Müze Konferans Salonunda sahnelen oyunda çalışmanın, paylaşmanın, sevgi ve barışın önemine vurgu yapıldı.

KELOĞLAN SES ARIYOR

Öğrenme ve sosyalleşmenin yanında bireyin kendine olan güven ve saygısını da geliştirmeye yardımcı olan 'Keloğlan Ses Arıyor' oyununda Keloğlan istediği sesi bulmak için çeşitli mesleklerde çalışmaya başlar. En sonunda demircilik mesleğinde işe başlar. Burada çalışırken bir gün çocuklar kendisine kılıç getirirler. O da bu kılıcı eritirken aradığı sesi bulduğunun farkına varır. Kılıcı eritip çocuklar için oyuncak yaparak onlara bu oyuncakları dağıtır. Son olarak oyunda savaşların yerine barışın ve sevginin ön planda olması gerektiği üzerinde durularak özellikle birlik ve beraberliğin, paylaşmanın önemine vurgu yapıldı.

Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar! Mezarlıklar piknik yeri mi? Mezarlıkta mangal yapıp alkol alıyorlar!

Çeşitli durumların incelenmesi, veli-okul ilişkileri, kent yaşamı ve sorunları, ana-baba-çocuk ilişkileri, çevre sorunları v.b konularda iletişim, bilgilendirme, çözüm bulma gibi amaçlara hizmet eden dramanın en güzel örneklerinden birini sahneye koyan İnegöl Belediyesi Çocuk Tiyatrosu Drama Kursiyerleri 'Keloğlan Ses Arıyor' oyunu ile İletişim ve problem çözme becerilerini geliştirme bir gruba ait olmanın gizilgücünü vurgulamanın yanında ayrıca bağımlılık yerine bağımsız olma, edilgenlik yerine katılımcı olma, yetkinleşme, karar verme ve demokratikleşme gibi kazanımlar da elde etmiş oldular.

28 KİŞİ ROL ALDI

4 aylık özverili bir çalışmanın ürünü olan ve 28 kişinin rol aldığı oyun sonrası veliler çocukların merkezde olduğu bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.