Sağlık Bakanlığının Türkiye'deki hastanelerde bulunmasını zorunlu gördüğü KBRN Dekontaminasyon Ünitesi İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde açıldı.

Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat

BURSA'DA 3. KBRN ÜNİTESİ

KBRN vakaları için aktif hale getirilen ünitenin tanıtımı dün basın mensuplarına yapıldı.

Hastane yöneticisi Uzman Dr. Hayrettin Göçmen, Bursa'da üçüncü KBRN ünitesinin İnegöl Devlet Hastanesi bünyesinde açıldığını ifade ederek, KBRN ünitesinin donanımı ve alanında eğitim almış personeli ile hizmet vermeye hazır olduğunu söyledi.

SANAYİ ŞEHRİ İNEGÖL

KBRN Ünitesinin Acil Servis girişinde hizmet vereceğini belirten Göçmen, "Sanayi şehri olan İnegöl, kimyasal maddelerin yoğun bulunduğu şehirlerden bir tanesi. Kimyasal maddelere maruz olan kişi acile geldiğinde acilden hizmet alan diğer hastaların ve sağlık personelinin kimyasal maddelerden etkilenme riski söz konusuydu. Bu riski ortadan kaldırmak amacıyla KBRN ünitesini yaparak hizmete açtık."

"İnşallah hiçbir zaman böyle bir kaza olmaz. Ama olursa kimyasal maddeye maruz kalan kişi KBRN ünitesine alınarak dekontamisyonu yapılacak. İnşallah KBRN ünitesine hiç zaman ihtiyacımız kalmaz. Ama olursa da İnegöl ve Bursa'ya hizmet etmek için hazırız" dedi.