Mesudiye Mahallesinde ikamet eden küçük Kayra, 2010 yılında banyoda bulduğu temizlik maddesini içtikten sonra fenalaştı.

KARNINDAN BESLENİYOR

Bu tarihten sonra 4 yıl çeşitli hastanelerde tedavi gören Kayra, 4 yılda 30 ameliyat geçirdi. Yemek borusu zarar gördüğü için midesinden beslenen Kayra, yutma refleksi olmadığından ağız yoluyla değil karnından besleniyor.

Geceleri tükürüğünü yutamadığından sık sık boğulma tehlikesi geçiren çocuk, sürekli öksürüyor. Çocuğun her geçen gün kötüye gittiğini söyleyen aile, hayırseverlerden ve vatandaşlardan uzanacak yardım elini bekliyor.

BİTMEYEN YAZIŞMALAR MAĞDUR EDİYOR

Anne Ayşen Karakaş,

“Sağlık Bakanlığı devreye girdi. Çocuğum ameliyat için Amerika’ya gidecek. Bunun içini işlemler başlatıldı. Her şey hazırlandı. Sağlık ve Dış İşleri Bakanlığına evraklar gönderildi. Dış İşleri Bakanlığı şuanda ameliyatın yapılacağı hastane ile yazışmaları yapıyor. Çocuğumun evrakları ve dosyası gönderildi. Tarih ve gün bekliyoruz” dedi.

SÜRE 26 NİSAN’DA DOLUYOR

Bakanlığın işlemleri tamamlamaları için kendilerine 3 ay süre verdiğini belirten Karakaş;

“Süre 26 Nisan’da doluyor. Eğer süre dolana kadar işlemler tamamlanmazsa, işlemleri yeniden başlatmak zorunda kalacağız. Bu bizim için 1,5-2 yıl kayıp olacak. Çocuğumun bir an önce ameliyat olması lazım. Hacettepe Üniversitesi bizi Amerika’daki hastaneye sevk etti. Bu hastanede gırtlak nakli yapılacak. Çocuğuma mecbur gırtlak nakli yapılması lazım” dedi.

BİZ DUYARLI MİLLETİZ

Oğlunun midesinden beslendiğini belirten anne Karakaş şöyle devam etti;

“Tükürüğünü yutamıyor. Daha çok kötüleşmeye başladı. Ben işlemlerin bir an önce hızlanmasını ve bir an önce çocuğumu yurt dışına götürmek istiyorum. Biz duyarlı milletiz, halkız. Ben oğlum için yardım ve destek istiyorum. Yardım edilsin. Elimizden tutulsun. Kayra benim oğlum olduğu gibi Türkiye’nin de çocuğu. Onlar bizim yarınlarımız, geleceğimiz. Hayırseverlerden ve vatandaşlardan destek bekliyoruz.”