Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat Aşırı Tuz tüketimine aman dikkat
Katarakt hastalığı hakkında bilgiler veren Op.Dr.Ömer Faruk Tabar:

Katarakt, gözün şeffaf lensinin saydamlığını kaybetmesidir. Bu durumu buğulanmış cama benzetebiliriz. Katarakt rahatsızlığı sanılanın aksine gözü fazla kullanmaktan oluşmaz ve kanser değildir. Bir gözden diğerine geçmez ve kalıcı körlüğe yol açmaz. Katarakta sebep olan en önemli faktör gözün yaşlanmasıdır. Genelde 60 yaşından sonra sıkça görünür. Aile hikayesi,şeker hastalığı, gözün travmaya maruz kalması, güneş ışığına uzun süre korumasız şekilde maruz kalınması da katarakta sebep olabilir. Ayrıca hamilelikte anne adayının geçirdiği kızamıkçık veya antiviral gibi ilaçlar ve buna benzer nedenlerden dolayı doğumsal olarak bebeklerde de konjenital katarakt olabilir. dedi.

TEK TEDAVİSİ CERRAHİ
Op.Dr.Ömer Faruk Tabar katarakt hastalığının tanısının erken konulmasının önemini vurgularken, kataraktın tek tedavisinin cerrahi olduğunu herhangi bir ilaçla, dietle, egzersizle, çeşitli cihazlarla katarakt tedavisinin mümkün olmadığını ancak katarakt hafif derecede ise sadece gözlüğünüzün değişmesininde yeterli olabileceğini belirtti.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN TEDAVİ YÖNTEMİ FAKO
Tabar,

Hastanemizde uygulanan dikişsiz ve iğnesiz FAKO yöntemi günümüzde en çok tercih edilen ve sonuçları en başarılı olan yöntemdir.Bu yöntemle hastalarımıza daha iyi bir görüş ve daha hızlı iyileşme olanağı sağlıyoruz.Operasyon lokal anestezi ile mikroskop altında yapılıyor ve hastalarımız hastanede kalmalarına gerek olmadan aynı gün taburcu ediliyor.FAKO, yönteminde ultrasonik dalga gücü kullanılıyor. Bu teknikle katarakt ortalama 2 mm’lik cerrahi kesiden temizleniyor ve yine aynı insizyondan göz içi mercekleri yerleştiriliyor. Çok küçük olan kesi yeri dikiş gerektirmeden kapanıp ve kendiliğinden iyileşiyor. şeklinde konuştu.

AMELİYAT VE İYİLEŞME SÜRESİ ÇOK KISA
Katarakt operasonunun, göz bebeğini uyuşturup büyüttükten sonra yaklaşık 15-20 dakika içerisinde tamamlandığı bilgisini veren TABAR

Ameliyattan sonra hastanın normal görüşe kavuşması için geçen süre ameliyatın zorluğuna ve kataraktın sertliğine bağlı olarak değişir. 7 - 15 gün içerisinde çok iyi bir görme noktasına ulaşılır. Hasta 15 gün ile 30 gün arasında tamamıyla iyileşir. Doğru zamanda gelip ameliyat olmuş bir hasta 1-2 günde bile iyileşebilir. Özel Medi-ce İnegöl Hastanesi olarak bu yöntemi uyguladığımız hastalarımızda memnuniyet oranımız oldukça iyi. Ayrıca sosyal güvencesi olan katarakt hastalarından FAKO uygulaması için herhangi bir fark ücreti almıyoruz. Son olarak yaşlılığa bağlı görme kaybı olanlara, şeker hastalarına ve ailesinde katarakt hikayesi olanların vakit kaybetmeden bir göz hastalıkları uzmanına başvurmalarını öneriyoruz dedi.